avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot obtine somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot obtine somaj?

mama mea are 28 de ani vechime in campul muncii,datorita starii de sanatate agravate nu mai poate lucra,dar nici nu se poate pensiona pe caz de boala,Poate mama mea sa beneficieze de somaj si daca nu i desfiintat functiia de la locul ei de munca?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:35, 13 Octombrie 2010
Cand ai calitatea de angajat nu poti beneficia de ajutor de somaj. Poti beneficia de ajutor de somaj doar daca ti se desface contractul de munca din motive de reducere de personal .
1. Poate beneficia de indemnizatie de somaj daca este concediata cu art.61, lit.c) din Codul muncii:
Art. 61 - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
...
c) în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat;
...
2. Sa ia legatura cu medicul de medicina muncii care deserveste unitatea unde lucreaza mama si sa-i dea trimitere la comisia de expertiza medicala.
si daca de la medic obtine adeverinta cu " apt de munca ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii demnitate demnitate Unde ar trebui sa ma adresez pentru ca sunt bolnava de astm bronsic si am mers la medicina muncii pt. ca nu pot sa lucrez datorita faptului ca este praf. Am ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru inaptitudinea fizicã ºi/sau psihicã a salariatului csillah csillah Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a trimite o persoana in somaj pentru caz de boala? Care sunt demersurile de a da in somaj un anagat pentru caz de ... (vezi toată discuția)