avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul muncii

Unde ar trebui sa ma adresez pentru ca sunt bolnava de astm bronsic si am mers la medicina muncii pt. ca nu pot sa lucrez datorita faptului ca este praf. Am hartie de la medic pt schimbarea locului de munca si nu vor pe motiv ca nu au alte posturi.Am venit din somaj la firma si nu vor sa ma trimita nici inapoi in somaj. Ce as putea sa mai fac?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:35, 21 Februarie 2010
1. Codul muncii spune:
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
...
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;

2. Cu recomandarea de la medic mergeti la comisia de expertiza medicala care va constata ca nu puteti sa lucrati in acel loc de munca din motive medicale.
3. Daca va concediaza cu acest articol din Codul muncii, art.61, lit.c), veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine somaj? mariusgmg mariusgmg mama mea are 28 de ani vechime in campul muncii,datorita starii de sanatate agravate nu mai poate lucra,dar nici nu se poate pensiona pe caz de boala,Poate ... (vezi toată discuția)
Cât pot beneficia de concediu medical? Am beneficiat de 90 zile concediu medical pana la 31.07.2014 fiind si inapt consemnat pe fisa de medicina muncii. am fost la comisia de expertiza judeteana si ... (vezi toată discuția)
Art. 61 din codul muncii sanda65 sanda65 O pers a fost externata cu codul 315 (Tulburari psihotice acute si tranzitorii) de spitalul Obregia, i se poate desface CIM cu art 61 lit c din codul munci ? ... (vezi toată discuția)