avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru asigurator, executare silita, faliment
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru asigurator, executare silita, faliment

In cazul recuperarii unei creante, creditorul (PF) detine sechestru asigurator pe un numar de actiuni (5%) detinute de debitoare la o alta societate, care a intrat in faliment,
-creditorul a ajuns in faza de executare silita, se pare ca debitoarea nu are nimic in conturi;
-debitoare are si ea probleme i s-a cerut falimentul in 8 dosare nu cred ca v-a scapa de faliment, daca intra in faliment se suspenda executarea?
-ce se intampla cu acele actiuni, din cate stiu fiind sechestru asigurator nu au voie sa se atinga de ele, dar acestea mai au vro valoare daca si aceasta societatea a intrat in faliment?
-debitorul detine o valoare impresionanta de marci inregistrate, pot fi executate silit aceste marci?
-cum pot afla daca aceste marci nu sunt cesionate;
-ce demersuri se fac pentru a putea executa aceste marci?
- pe langa legea 84/1998, art. 40 lit 2
(1) Drepturile asupra marcii se pot transmite prin cesiune, licenta sau pe cale succesorala.
(2) Este, de asemenea, considerata transmitere de drepturi si executarea silita a debitorului, titular al marcii, efectuata in conditiile legii.
(3) Inscrierea transmiterii de drepturi asupra marcilor aflate in litigiu se suspenda pana la data ramanerii definitive a hotararilor judecatoresti cu privire la acestea.
mai exista vro norma care prevede modul in care are loc executarea?

Va multumesc,

Cu stima si respect,

Ioana
Cel mai recent răspuns: ContSters223764 , utilizator 14:13, 8 Octombrie 2012
In cazul in care debitoarea intra in procedura insolventei (fie in forma simplificata - faliment, fie in forma generala) se suspenda de drept toate formele de executare silita cf. Art. 36, L 85/2006. In acest caz modalitatea de a recupera creantele este inscrierea la masa credala.
Totusi exsista si o exceptie e la acest art, prin care Judecatorul Sindic poate ridica aceasta suspendare si este prevazuta de Art. 39. In multe cazuri a fost acceptata.

Referitor la marci, da, marca poate face obiectul unor masuri de executare silita si poate fi data in gaj sau face obiectul altui drept real. Tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la un executor judecatoresc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
Juntao, utilizator
Dar sechestrul asigurator nu mai are nici o valoare in caz de faliment?
Am citit art. 39 L 85/2006, acum ma lamuresc referitor la sechestru asigurator,

Va multumesc,

Ioana Nanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de garantie imobiliara incheiat de o firma in insolventa COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Buna seara tuturor, Va expun urmatorea situatie cu rugamintea de a-mi transmite opiniile dumneavoastra. O societate incheie cu o societate de leasing un ... (vezi toată discuția)
Sechestru marca inregistrata la osim Daniela David Daniela David Buna ziua, as vrea sa aflu opinia dvs, cu privire la aplicarea sechestrului de catre executorul judecatoresc, la cererea unui creditor, asupra \"marcii\" pe ... (vezi toată discuția)
Sechestru asiguratoriu Serghei_B Serghei_B Buna ziua, Celebra firma a d-ului ................a intrat in faliment, si eu in calitate de creditor pagubit vreau sa cer instantei sechestru asiguratoriu, ... (vezi toată discuția)