In cazul recuperarii unei creante, creditorul (PF) detine sechestru asigurator pe un numar de actiuni (5%) detinute de debitoare la o alta societate, care a intrat in faliment,
-creditorul a ajuns in faza de executare silita, se pare ca debitoarea nu are nimic in conturi;
-debitoare are si ea probleme i s-a cerut falimentul in 8 dosare nu cred ca v-a scapa de faliment, daca intra in faliment se suspenda executarea?
-ce se intampla cu acele actiuni, din cate stiu fiind sechestru asigurator nu au voie sa se atinga de ele, dar acestea mai au vro valoare daca si aceasta societatea a intrat in faliment?
-debitorul detine o valoare impresionanta de marci inregistrate, pot fi executate silit aceste marci?
-cum pot afla daca aceste marci nu sunt cesionate;
-ce demersuri se fac pentru a putea executa aceste marci?
- pe langa legea 84/1998, art. 40 lit 2
(1) Drepturile asupra marcii se pot transmite prin cesiune, licenta sau pe cale succesorala.
(2) Este, de asemenea, considerata transmitere de drepturi si executarea silita a debitorului, titular al marcii, efectuata in conditiile legii.
(3) Inscrierea transmiterii de drepturi asupra marcilor aflate in litigiu se suspenda pana la data ramanerii definitive a hotararilor judecatoresti cu privire la acestea.
mai exista vro norma care prevede modul in care are loc executarea?
In cazul in care debitoarea intra in procedura insolventei (fie in forma simplificata - faliment, fie in forma generala) se suspenda de drept toate formele de executare silita cf. Art. 36, L 85/2006. In acest caz modalitatea de a recupera creantele este inscrierea la masa credala.
Totusi exsista si o exceptie e la acest art, prin care Judecatorul Sindic poate ridica aceasta suspendare si este prevazuta de Art. 39. In multe cazuri a fost acceptata.
Referitor la marci, da, marca poate face obiectul unor masuri de executare silita si poate fi data in gaj sau face obiectul altui drept real. Tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la un executor judecatoresc.