avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... galagia la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

galagia la bloc

Buna

Ma intereseaza in ce conditii se considera ca tulbur linistea publica? Cine stabileste nivelul de zgomot la care se considera ca am tulburat linistea publica? Cum ma pot apara de reclamagii de profesie? In general ne adunam 4-5 prieteni, stam de vorba(pana spre ora 1-2 dimineata), muzica in surdina. vecinii care se invecineaza cu peretii apartamentului meu nu aud zgomote, dar vecinul care sta la 2 (eu stau la 4) se pare ca e deranjat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:00, 25 Noiembrie 2014
Am solicitat, prin 112, ajutorul politiei pentru zgomotele facute de vecini.
Intr-un caz era pe la ora 23.30 iar in altul pe la 5,30 dimineata. Politistii s-au prezentat la usa mea in 15-20 minute dupa ce am dat telefon. Salutand si prezentandu-se au intrebat cu jumatate de gura care-i problema..., pentru ca stand in usa apartamentului meu auzeau cu urechile lor muzica, rasetele, dansul ori scandalul ce razbatea prin pereti. Nu le-a trebuit nici un aparat sa masoare si sa constate ca vecinii nu pot dormi in aceste conditii. Au descins la usa celor care petreceau si-au pus lucrurile la punct.
Apartamentele din bloc nu au fost construite pentru petreceri, neavand peretii antifonati si o izolatie fonica asa cum au salile de spectacole. De aceea vecinii aud uneori si cearta dintre membrii familiei de deasupra.
Viata la bloc ne impune anumite restrictii, printre acestea fiind si zgomotul.
Coabitatul la bloc presupune intotdeauna niste compromisuri, pe toate partile, si muuuult bun-simt. De asta legea nu e "perfecta" si nu vine politistul cu aparatul de masurat, ci cu "urechea" din dotare. Si eu am facut "petreceri" acasa, si vreo 10 copii de 2-4 ani la un loc scot mai multi decibeli decat un club de pe litoral in plin sezon estival, dar vecinii m-au suportat si le multumesc, desi stiu ca nu le-a cazut prea bine, majoritatea pensionari linistiti fiind.
Dar stiu si politie chemata pt ca mergea copilul cu premergatorul prin casa sau ca plangea bebelusul nou nascut la 4 dimineata.....si am o prietena care, insarcinata fiind, a fost oprita de babuta de sub ea (care avea proteza auditiva de altfel - linistea putea fi obtinuta f usor, prin inchiderea aparatului) si intrebata de ce trage noaptea atat de des apa de la WC............
Pe de alta parte, nici mie nu mi-a cazut bine cand mi-au spart timpanele cu bormasinile de la 8 dimineata la 10 noaptea in fiecare zi, de imi scoteam copii sa doarma afara in carucior, in plina iarna......
Deci, depinde pe ce parte a baricadei te afli...........
~ Conținut șters la cerere ~
Daca vrei sa rezolvi problema....du-te la unul din prieteni acasa si lasa omul sa doarma. Daca esti tinar si nu ai obligatii, servici sau altceva de facut du-te nene in oras si fa ce vrei ....DAR ...cind esti acasa, dupa ora 22 pina la 8 dimineata, lasa oamenii sa se odihneasca. Traiesti inconjurat de alti oameni si ai obligatia sa-i respecti...ca sa fi si tu respectat la rindul tau . Daca ....... ai cei 7 ani de acasa. Apropo.... stai cumva cu chirie ???
shanty a scris:
Din cate stiu eu, tot Legea 61/1991 (chinuita, machiata si republicata de vreo 2-3 pri intre timp, dar tot baba senila in fond) e in vigoare si ea prezice cam asa:
Art. 2. - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la ...


De fapt legea suna asa : Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni: ...
Desigur intre infractiune si contraventie exista o diferenta ... cred ... :">



shanty a scris:
Nivelul de zgomot maxim admis in interiorul camerelor de locuit (zgomot provenit de la surse exterioare), cu usile si ferestrele inchise este, conform OMS 536-1997 (art. 17) de 35 dB(A) - nu cred sa se fi modificat intre timp.
Conform aceluiasi Ordin al Ministerului Sanatatii, in intervalul orar 22:00 - 06:00, nivelul de zgomot maxim admis mentionat mai sus trebuie redus cu 10 dB(A); deci, pe timpul noptii, nivelul de zgomot maxim admis ar fi de 25 dB(A).....

Vedeti /observati ca ce ati gasit dvs. pe net, trebuie interpretat cu privire la obiectivele economice si nu cu privire la galagia chefliilor. Articolul de unde ati citat se refera la obiectivele economice, astfel :
ART. 17. Amplasarea obiectivelor economice cu surse de zgomot şi vibratii şi dimensionarea zonelor de protecţie sanitară se vor face în asa fel încât ... s.a.m.d.



shanty a scris:
Multa bafta si rugati-va sa gastigati la loto, sa va puteti muta la casa.....eu asa supravietuiesc...:whistle:

Ce draguu;)tt ... ;)
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)
Numarul de decibeli maxim admisi la geamul vecinului Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)