avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pe perioada studiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pe perioada studiilor

Buna seara,

Am cateva intrebari in legatura cu acordarea pensiei alimentare pe perioada studentiei:

Am aflat recent ca tatal meu lucreaza in alta tara de aproximativ doi ani. Nu-i cunosc nici adresa actuala, nici angajatorul, ci doar adresa domiciliului vechi, la care mai vine doar de doua ori/an. Ce probleme pot cauza aceste circumstante si cum indicati sa abordez situatia in cererea de chemare in instanta?
Mai mult, ce document trebuie sa solicit de la institutia in care studiez pentru a-mi demonstra statutul de student?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 13:19, 1 Noiembrie 2012
Parintele este obligat sa contribuie la cheltuielile legate de educarea copiilor sai pana la varsta de 26 de ani daca este in continuarea studiilor. Daca aveti o hotarare prin care tata fost obligat la plata, doar pana la implinirea varstei de 18 ani, formulati o noua cerere prin care solicitati obligarea sa la plata pensiei de intretinere pana la finalizarea studiilor. Daca tatal este obligat sa plateasca pana la finalizarea studiilor si ati aflat ca obtine venituri mai mari, formulati cerere de majorare a pensiei de intretinere. De la facultate solicitati o adeverinta din care sa reiasa calitatea dv de student. Indicati in cerere adresa pe care o cunoasteti si dupa obtinerea nr de dosar formulati o cerere la serviciul de evidenta a populatiei pentru a afla daca nu si-a schimbat domiciliul intre timp. Este important sa afle despre existenta dosarului deoarece trebuie sa aflati cuantumul veniturilor pe care le realizeaza in prezent, si aceasta informatie o poate furniza doar angajatorul (daca este angajat cu forme legale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de stabilire pensie student- continut, acte necesare, instanta competenta Sorana29 Sorana29 Buna seara , am 18 ani , sunt anul 1 la facultate .As dori sa fac o cerere ,pentru a il obliga pe tatal meu sa imi continue plata pensiei alimentare . Ma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara peste 18 ani. dacă după împlinirea vârstei ... papacostas papacostas Pensie alimentara peste 18 ani. Dacă după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizare liceu imi continui studiile la o universitate în Olanda la cursuri ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihai_papuc mihai_papuc Buna ziua, Am 23 de ani si sunt student anul 1 la a doua facultate, prima am absolvit-o in vara lui 2012. Parintii mei s-au desapartit acum 6 ani. In urma ... (vezi toată discuția)