avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neinregistrare mijloc fix nepus in 2007
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neinregistrare mijloc fix nepus in 2007

Am preluat de f curand evidenta contabila a unei societati unde garda financiara a descoperit o cale ferata care in 2007 a fost construita pentru o comanda speciala si ca masura de control a dispus inregistrarea in evidenta contabila .
Chelt efectuate au fost 628 - facturi cu lucrari efectuate de terti si 602 chelt cu materialele societatii .

Sunt corecte urmatoarele inregistrari :
212 = 1174 cu valoarea integrala a mijlocului fix
si
1174 = 280x cu valoarea amortizarii pe prioada de la care tb pusa in fct pana in prezent defalcata pe ani

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:40, 27 Ianuarie 2009
1174 se afecteaza cu valoarea cheltuielilor.Calea ferata a fost construita in regie proprie?
Proportia este de 60% materiale achizitionate de agentul economic si introduse pe chelt si 40% cheltuieli inregistrate in 628 chelt cu manopera firmei ce a construit calea ferata.
si garda a hotarat ca 100% sa fie mijloc fix?
Valoarea tronsonului de cale ferata este de 200.000 lei
Bun, caculati amortizarea.Faceti stornarea inreg.: 628 = 401 si 602 = 401, sau ce alte inreg.mai sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control impozit profit cu diminuare valoare mijloace fixe galma2002 galma2002 IN URMA CONTROLULUI LA IMPOZITUL PE PROFIT PE ULTIMII 3 ANI FISCALI S-AU CONSTATA : -DIVERSE FACTURI CU PRESTARI SERVICII EFECTUATE PENTRU INVESTITII ( ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare taxa timbru judiciar loredana.m loredana.m Buna ziua, ma ajuta cineva, va rog frumos cu urmatoarele inregistrari contabile? Am o chitanta prin care am platit la primarie taxa de timbru judiciar in ... (vezi toată discuția)