avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neinregistrare mijloc fix nepus in 2007
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neinregistrare mijloc fix nepus in 2007

Am preluat de f curand evidenta contabila a unei societati unde garda financiara a descoperit o cale ferata care in 2007 a fost construita pentru o comanda speciala si ca masura de control a dispus inregistrarea in evidenta contabila .
Chelt efectuate au fost 628 - facturi cu lucrari efectuate de terti si 602 chelt cu materialele societatii .

Sunt corecte urmatoarele inregistrari :
212 = 1174 cu valoarea integrala a mijlocului fix
si
1174 = 280x cu valoarea amortizarii pe prioada de la care tb pusa in fct pana in prezent defalcata pe ani

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:40, 27 Ianuarie 2009
1174 se afecteaza cu valoarea cheltuielilor.Calea ferata a fost construita in regie proprie?
Proportia este de 60% materiale achizitionate de agentul economic si introduse pe chelt si 40% cheltuieli inregistrate in 628 chelt cu manopera firmei ce a construit calea ferata.
si garda a hotarat ca 100% sa fie mijloc fix?
Valoarea tronsonului de cale ferata este de 200.000 lei
Bun, caculati amortizarea.Faceti stornarea inreg.: 628 = 401 si 602 = 401, sau ce alte inreg.mai sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control impozit profit cu diminuare valoare mijloace fixe galma2002 galma2002 IN URMA CONTROLULUI LA IMPOZITUL PE PROFIT PE ULTIMII 3 ANI FISCALI S-AU CONSTATA : -DIVERSE FACTURI CU PRESTARI SERVICII EFECTUATE PENTRU INVESTITII ( ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare taxa timbru judiciar loredana.m loredana.m Buna ziua, ma ajuta cineva, va rog frumos cu urmatoarele inregistrari contabile? Am o chitanta prin care am platit la primarie taxa de timbru judiciar in ... (vezi toată discuția)