avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire venituri
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire venituri

Buna ziua,

Am primit o comunicare din partea executorului pentru infiintarea unei popriri pe salariu. In familie doar eu mai am venituri, sotului i s-a terminat si somajul. Avem doua credite cu probleme, momentan de la o banca s-a pus poprirea.

Pe ce parte din salariu se va pune poprirea, trebuie sa fie un anumit venit minim pe familie sau se pune 1/3 din salariu indiferent de situatia financiara a familiei? Se poate pune pe 1/2 salariu daca solicita si a doua banca? Precizez ca avem 2 copii, unul este la scoala si altul la cresa.

Multumesc.
limita este de 1/3 din veniturile platite de catre firma angajatoare cu titlu de salariu. nu exista criterii in afara acestei limite de 1/3. daca exista mai multi creditori cu popriri infiintare asupra acelorasi venituri, limita se ridica la 1/2 din totalul veniturilor.

poprirea se face separat ptr fiecare persoana - daca poprirea a fost facuta pe salariul sotului, sotia isi va primi salariul intreg chiar daca este co-debitoare sau fideiusor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu emma-hart emma-hart buna ziua, am mai multe popriri pe salariu, de la 2 banci mai exact, ce ar insuma 50 % din salariu, dar sunt unica intretinatoare de familie, am 3 copii mici, ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu prin executor judecatoresc anamaria81 anamaria81 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: un salariat este garant disjunct (a garantat pt o societate un imprumut la o banca). Societatea la care lucrez a primit o ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta ... Laura_89 Laura_89 Buna seara Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta in felul urmator: Sotul are 2 credite facutr inaintea casatoriei la care nu am fost girant ... (vezi toată discuția)