Care sunt conditiile obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului?
Mentionez o data de nastere posibila15.03.2013.Perioada de contributie la CAS 08.1991-01.08.2011; 16.05.2012 posibil pana la perioada de concediu prenatal.
Am intrebat la "Sanatate" mi s-a spus ca e posibil doar daca in ultimile 12 luni lucrate anterioare datei nasterii am contribuit la plata CAS-ului.
Ce alte posibilitati ar mai fi? Pt ca nu mi se pare normal sa contribui atatia ani si doar pt o perioada de doar 2 luni sa nu pot beneficia de acest
drept.
Va mai deranjez cu o intrebare...Dupa cum am scris mai sus, am lucrat pana acum la doi angajatori. Cel de-al doilea, respectiv in perioada 27septembrie-27 octombrie anul curent, nu vrea sa-mi elibereze adeverinta pentru concediu prenatal si postnatal sa o duc la somaj. M-am gandit sa fac o sesizare la ITM . Ma va ajuta? Am nevoie de adeverinta incepana cu 1 decembrie. In cazul in care nu reusesc sa obtin adeverinta nici cu ajutorul ITM-ului, ce modalitati ar exista sa obtin acele date, adica sa fac o cerere catre casa de asigurari, catre anaf,catre administratia financiara....
1. Apelati la ITM care il poate sanctiona pe angajator daca nu va elibereaza adeverinta necesara.
2. - Daca nici asa nu merge va trebui sa apelati la instanta de judecata.
- In acest caz veti cere sa va plateasca angajatorul indemnizatia de somaj pe toata perioada, plus cheltuieli de judecata, plus daune pentru faptul ca v-a privat de perioada de somaj indemnizat care era stagiu de cotizare la pensie si sanatate.
3. Incercati sa mai vorbiti cu angajatorul si sa-i spuneti ce il asteapta.
dovada? pai dupa ce ca tot sun sa-mi elibereze adeverinta ( angajatorul lucrand cu o firma de contabilitate) nu-mi raspunde la telefon, numarul contabilei de la firma respectiva nu il stiu, in minunata institutie nu am acces, deoarece nu mi se deschide poarta...deci....cum ar putea sa-mi semneze ca nu vrea sa-mi elibereze adeverinta...
Concediu prenatal
rox187
Buna ziua! La ultimul loc de munca, am vechime de 3 ani, insa pe 18.01.2013, s a incheiat contractul de munca, pe 22.02.2013, mi s a inregistrat dosarul de ... (vezi toată discuția)