avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Care sunt conditiile obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului?
Mentionez o data de nastere posibila15.03.2013.Perioada de contributie la CAS 08.1991-01.08.2011; 16.05.2012 posibil pana la perioada de concediu prenatal.
Am intrebat la "Sanatate" mi s-a spus ca e posibil doar daca in ultimile 12 luni lucrate anterioare datei nasterii am contribuit la plata CAS-ului.
Ce alte posibilitati ar mai fi? Pt ca nu mi se pare normal sa contribui atatia ani si doar pt o perioada de doar 2 luni sa nu pot beneficia de acest
drept.
Cel mai recent răspuns: iulyaD , utilizator 17:16, 19 Noiembrie 2012
Da, se trece pentru fiecare din cele 6 luni prevazute in adeverinta.
Va mai deranjez cu o intrebare...Dupa cum am scris mai sus, am lucrat pana acum la doi angajatori. Cel de-al doilea, respectiv in perioada 27septembrie-27 octombrie anul curent, nu vrea sa-mi elibereze adeverinta pentru concediu prenatal si postnatal sa o duc la somaj. M-am gandit sa fac o sesizare la ITM . Ma va ajuta? Am nevoie de adeverinta incepana cu 1 decembrie. In cazul in care nu reusesc sa obtin adeverinta nici cu ajutorul ITM-ului, ce modalitati ar exista sa obtin acele date, adica sa fac o cerere catre casa de asigurari, catre anaf,catre administratia financiara....

Multumesc !!
1. Apelati la ITM care il poate sanctiona pe angajator daca nu va elibereaza adeverinta necesara.

2. - Daca nici asa nu merge va trebui sa apelati la instanta de judecata.
- In acest caz veti cere sa va plateasca angajatorul indemnizatia de somaj pe toata perioada, plus cheltuieli de judecata, plus daune pentru faptul ca v-a privat de perioada de somaj indemnizat care era stagiu de cotizare la pensie si sanatate.

3. Incercati sa mai vorbiti cu angajatorul si sa-i spuneti ce il asteapta.
Ca sa-l poata sanctiona pe angajator, va trebui sa prezentati la ITM dovada refuzului acestuia de a va elibera adeverinta respectiva ...
dovada? pai dupa ce ca tot sun sa-mi elibereze adeverinta ( angajatorul lucrand cu o firma de contabilitate) nu-mi raspunde la telefon, numarul contabilei de la firma respectiva nu il stiu, in minunata institutie nu am acces, deoarece nu mi se deschide poarta...deci....cum ar putea sa-mi semneze ca nu vrea sa-mi elibereze adeverinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu de maternitate si de ccc? iria iria Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ynna83 ynna83 Buna ziua.sunt insarcinata in luna a patra si as vrea sa stiu daca pot primi indemnizatie de crestere a copilului daca sunt in somaj.In data de 19 iulie 2013 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal rox187 rox187 Buna ziua! La ultimul loc de munca, am vechime de 3 ani, insa pe 18.01.2013, s a incheiat contractul de munca, pe 22.02.2013, mi s a inregistrat dosarul de ... (vezi toată discuția)