Buna ziua!
Mi s-a facut o plangere penala acum aproape 2 ani. Pe parcurs, am primit recomandare NUP de la politie, procurorul a intors (abuziv dupa parerea mea) dosarul ptr cercetari suplimentare. Intre timp procurorii s-au schimbat in dosar, din motive necunoscute. Unul dintre ei (nu stiu care) a decis inceperea urmarii penale in martie. Dupa continuarea anchetei, eu fiind sub urmarire penala, se pare ca nu au temei de a ma trimite in judecata si imi vor da Scoatere de sub Urmarirea Penala si inchiderea dosarului. Data fiind insa hartuiala de care pomenesc, as dori sa gasesc o forma in care as putea avea acces la dosar ptr a declansa o eventuala actiune impotriva procurorului abuziv. Pe parcursul cercetarilor am dovedit indubitabil ca plangerea impotriva mea nici macar nu avea temei legal. Aveti vreo idee? As putea ataca rezolutia SUP chiar daca asta e aparent in favoarea mea? Sunt convins ca in dosar sunt o multime de ilegalitati dar...fara sa vad dosarul nu pot dovedi nimic. Desigur nu ma pot baza pe raspunsurile lor la diversele mele solicitari...chiar mi-au raspuns ca nu-mi pot da unele informatii ptr ca dosarul..nu e public. Multumesc
Dosarul în faza de UP nu e public.
Puteți ataca o soluție de SUP, chiar dacă aparent vă este favorabilă, criticând temeiul în baza căruia s-a dispus SUP. Conform art. 10 CPP se poate dispune SUP pentru mai multe motive. Acel motiv pentru care s-a dispus SUP poate fi atacat și eventual se poate cere schimbarea lui.