buna ziua.Am si eu o intrebare referitoare la o mostenire,am cumparat o casa prin o promisiune de vanzare-cumparare si intre timp cine trebuia sa imi faca actul de vanzare-cumparare a murit,acum am actionat in judecata copii acestuia pt a obtine o hotarare judecatoreasca.intrebarea este cat timp trebuie pana incepe procesul si cat dureaza el?MULTUMESC
Paradoxal, intrebarea: "cat dureaza procesul" este cea mai grea!!!!
Eu personal nu pot sa dau niciodata un raspuns concret, deoarece durata unui proces depinde intotdeauna de o serie de factori mai mult sau mai putin obiective, care tin in cea mai mare masura de modul de organizare al instantelor, de gradul de incarcatura cu dosare, dar si intr-o masura apreciabila durata unui proces tine si de apararile pe care si cum intelege sa le faca partea adversa...
Nu exista in legislatia romana specificat niciunde un termen limita in care sa se incheie un proces.
Important este sa fie procedura de citare indeplinita; faptul ca persoanele respective inteleg sa nu se prezinte este problema lor si pentru acest lucru, nu va sta in loc procesul.
Repet: important este ca procedura de citare sa fie indeplinita si legala!