avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie rectificativa - executare silita inceputa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie rectificativa - executare silita inceputa

Se poate depune declaratie rectificativa in minus la o declaratie 100 pentru neplata careia (a sumei din declaratie) a fost deja inceputa executarea silita ? (doar poprire cont) ; suma initiala a fost declarata gresit. Se va ridica poprirea?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:08, 7 Octombrie 2012
Eventual se poate formula contestatie la executare
A trecut termenul de contestatie la executare, nici nu aveam ce contesta atat timp cat eu am declarat, doar nu ma contest eu pe mine.
Faptul ca trebuie rectificata l-am constatat recent fiindca defapt a fost o gresita interpretare a normelor metodologice de aplicare a codului fiscal, am declarat o suma X cand defapt trebuia sa declar 0.
Reiau intrebarea: mai pot depune declaratia rectificativa atunci cand executarea silita a inceput?
La art. 84 cu declaratii rectificative din C.pr.fiscala nu exista nicio restrictie, exista altundeva?
Cand procedura de executare silita a inceput in temeiul unui titlu executoriu nu mai pot fi solicitate executorului judecatoresc modificari ale sumei de recuperat
In ce consta executarea silita? Este vorba de o poprire a A.F.P. sau prin executor judecatoresc?

Daca e vorba doar de o poprire a A.F.P., puteti depune declaratia rectificativa si, daca deja v-au luat banii din cont, se va compensa cu impozitul viitor sau cu alte datorii.
Este vorba despre somatie si titlu executoriu emise de adm.financiara locala care se emit automat atunci cand suma declarata nu a fost platita si s-a depasit scadenta.
Adm.fin. este cea care a pus poprirea, nu am de-a face cu vreun executor.
Nu s-a luat din cont nimic pt. ca nu au ce sa ia.
Inteleg ca pot depune declaratie rectificativa chiar si in aceasta situatie.
Adm.financiara va anula titlul executoriu si va ridica poprirea tot automat ca urmare a rectificarii?

Alte discuții în legătură

Somatie CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN O rugaminte:am primit somatia de plata,trebuie sa platesc in 1 zi, daca nu platesc si fac contestatie la executare, se suspenda executarea sau se poate trece ... (vezi toată discuția)
Datorii fiscale - actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am o executare fiscala inceputa in anul 2016, singura plata fiind facuta in acelasi an prin poprirea contului bancar. Cu toate ca am primit ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita vladvlad2 vladvlad2 In anul 2007,am incheiat un contract de credit cu Banc..,pentru emiterea unui card de credit de pe care am extras in acelasi an suma de 1400ron. In octombrie ... (vezi toată discuția)