avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala partaj?

Buna seara,
As dori sa stiu ce valabilitate are o declaratie notariala din partea fostului sot, cum ca nu are nicio pretentie asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei?
Momentan nu as dori sa facem partajul, caci nu am suma necesara achitarii taxelor notariale!
Este valabila o asemenea declaratie a fostului sot, pana la partajarea propriu -zisa?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:09, 8 Octombrie 2012
Nu are niciun efect aceasta declaratie. Trebuie facut partajul.partajul este constitutiv de drepturi. La partaj nu se plateste impozit, platiti doar onorariul si partajul se trimite pentru intabulare si la Cartea Funciara. Mergeti la un notar sa va calculeze cat v ar costa, caci e cel mai sigur mod de a va pastra proprietatile.
multumesc frumos pt raspuns!
Am inteles, deci pana la partajul propriu-zis orice alt inscris nu are nicio valoare. Taxele notariale sunt si ele insemnate, insa. :(
Faceti un efort si gasiti bani pt partaj, nu lasati timpul sa treaca, se va razgandi si apoi veti avea de platit si sulta ( c/val cotei lui).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru bluerain bluerain In cazul unui proces de partaj, daca partile se inteleg in fata instantei pentru plata unei sulte, mai este nevoie sa fie achitata taxa de timbru de 3% daca ... (vezi toată discuția)
Partaj mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Doresc si eu o lamurire legata de partaj. Eu si sotul meu am realizat impreuna, in timpul casniciei noastre ,toate bunurile de care dispunem ... (vezi toată discuția)
Rog sfat partaj georgerizea georgerizea Buna ziua, In timpul casatoriei sotii au achizitionat o proprietate prin contract de schimb. Sotia a contribuit cu un bun propriu (o garsoniera ... (vezi toată discuția)