avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie intretinere copil

Buna ziua. Doresc sa ma lamuresc intr-o problema foarte importanta pentru mine. Sunt divortata de patru ani,in urma casatoriei rezultant un baiat. Fostul sot s-a recasatorit si are o fetita de un un jumate iar in luna noembrie urmeaza sa se nasca si cea de-a doua fetita cu sotia actuala. Intrebarea este urmatorea : ce procent va primi copilul meu, dupa ce ma va da in judecata ptr nasterea celei de-al treilea copil,mai precis petru reeducerea pensiei alimentare. Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:45, 7 Octombrie 2012
11% din salariul net
Art. 529. -c.civ.
(1) Întreținerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere și cu mijloacele celui care urmează a o plăti
(2) Când întreținerea este datorată de părinte, ea se stabilește până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii și o jumătate pentru 3 sau mai mulți copii
(3) Cuantumul întreținerii datorate copiilor, împreună cu întreținerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăși jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Alocatie intretinere minor narcisa raveca narcisa raveca Buna ziua,va rog sa imi spuneti cat la suta din salariul parintelui revine copilului ?multumesc (vezi toată discuția)