avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

buna ziua!Am 34 de ani,si am lucrat timp de 4 ani in italia.in urma unei relatii cu un cetatean italian,a rezultat un baietel ,care are acum 3,5 ani.copilul l-am nascut in romania(unde traim si in momentul de fata) este pe numele meu,i-au fost facute si analizele DNA,in italia,detin un act original care atesta paternitatea biologica a copilului,tatal ma ajuta lunar,dar eu as vrea sa va intrb care sunt primii pasi pe care trebuie sa ii fac pentru al face sa imi plateasca pensia alimentara in mod legal,pentru viitorul copilului,intrucat tatal este mai in etate,si este insurat.se poate face din romania?dureaza mult? care sunt costurile?si riscurile?! vreau sa mentionez ca desi tatal ma ajuta,nu demonstreaza ca il intereseaza prea mult copilul,si trebuie sa fiu eu tot timpul cea care il atentioneaza,iar dansul nu pierde nici o ocazie pt ''a-mi scoate ochii ''
Cel mai recent răspuns: danacris , utilizator 17:19, 25 Ianuarie 2009
Pensia de intretinere poate fi ceruta daca copilul este recunoscut legal sau in urma unui proces privind stabilirea paternitatii copilului din afara casatoriei.Competenta a solutiona actiunea privind calcularea cuantumului pensiei de intretinere este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dvs , ca si reclamant !
Instanta de judecata va avea in vedere veniturile permenente ale tatalui !
Succes.
multumesc pt raspuns.dar,rezultatul testului DNA nu are nici o valoare,nu este o dovada a paternitatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput în timpul căsătoriei, cu alt bărbat decât soțul mamei. poate fi obligat tatăl din certificatul de naștere să facă testul de paternitate? mt7x_murdok mt7x_murdok Buna Seara. Ma Numesc Madalin si daca ati putea sa ma ajutati in problema urmatoare ar fi superb: Eu si fosta mea sotie ne-am despartit cam cu vreo 5 ani in ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)