avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare sau inchiriere spatiu din incinta scarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare sau inchiriere spatiu din incinta scarii blocului

Buna ziua,
Pe palierul fiecarui etaj al blocului in care locuiesc se afla cate o magazie care demult era de fapt spatiul in care se arunca gunoiul menajer de la etaj pana la parterul blocului si era evacuat apoi de catre cei de la salubritate. Acum toate aceste spatii de la fiecare etaj sunt transformate in spatii de depozitare de catre proprietarii blocului.
As putea cumpara acel spatiu care se afla perete in perete cu apartamentul meu? Sau l-as putea inchiria si cum ar trebui sa procedez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nectarya , utilizator 21:43, 7 Octombrie 2012
Conform decizei Curtii Constitutionale a Romaniei nr 1514/2011 publicata in MO in 14 ianuarie 2012,care a declarat neconstitutinala o prevedere legala care permitea mansardarea cu acordul a 2/3.din numarul proprietarilor spatiile comune din condominii,nu pot face obiectul vanzarii
Eventual cu acordul proprietarilor,spatiile parti comune,pot fi concesionate/inchiriate pe diferite perioade de timp
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
ynocentta, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa am si acordul scris al celorlalte persoane de pe palier sau din toata scara?
Acordul privind schimbarea aspectului sau destinatiei partilor comune nu se poate face decat cu acordul asociatiei de proprietari,in temeiul disp art 11*2 din L nr 230/2007
Multumesc frumos. O saptamana usoara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie in asociatia de proprietari mzamfir mzamfir buna ziua! am o reclamatie facuta la asociatia de proprietari de o vecina muta-ta nou. despre cei vorba e acel spatiu vechi unde a fost tomberonul de gunoi ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)