avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie in Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie in Asociatia de Proprietari

buna ziua! am o reclamatie facuta la asociatia de proprietari de o vecina muta-ta nou. despre cei vorba e acel spatiu vechi unde a fost tomberonul de gunoi (precizez ca stau in bloc turn ele aflînduse intr-e eteje) unde suprafata debaralei daca îi pot spune asa nu ajunge la un metru patrat. toate aceste spatii au fost renovate de fiecare proprietar care a dorit sa ia cîte un spatiu ca acesta si fiecare si la renovat,curatat dupa bunul plac.am primit si eu de la un fost locatar al asociatiiei un asfel de spatiu pt depozitare,cu acordul vecinului (pe vremea aceea eram numai 2 pe palier sunt 4 apartamente) sa mutat de curînd o doamna si a început circul. îmi pot pastra debaraua in vreo modalitate concesiune sau ceva de genul? multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: mzamfir , utilizator 18:59, 9 Decembrie 2014
Puteti sa il concesionati contra unei sume de bani, acele spatii fiind parti comune au dreptul toti proprietarii, daca nu va intelegeti dumneavostra ca vecini, este greu de crezut ca se poate implica cineva din asociatie. Daca nu reusiti sa il inchiriati, nu va ramane decat sa il impartiti cu vecina revolutionara.
de ce am întrebat de concesionare...ea reclamîndu-ma am primit acasa o înștiintare de la consiliul local (DADPP) unde îmi prezinta o frîntura din art.12 din HG. 1588/2007. în situația mea mi se pare cam interpetrabila. am vorbit cu administratora,presedinte de asociatie am facut un tabel nominal cu obtiunule locatarilor unde si-ua exprimat in momentul de fața 27 acordul (din 40 apartamente +-5 apartamente plecati in strainatate sau nu am dat de ei) am fost la consiliu local si îmi spune ca trebuie si reclamanta sa îsi dea acordul! pai nu am sa vad semnatura de la ea în veci. mi se pare cam absurd.
Legea 230/2007 Articolul 39
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Daca vecina este perete in perete cu acel spatiu trebuie sa aveti acordul expres al acesteia!
Ținînd cont de prevederile art.12 din HG.1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare ale legii 230/2007 privind înfiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,toti proprietari au dreptul sa foloseasca partile comune de constructii ale condominiului CONFORM DESTINAȚIEI PENTRU CARE AU FOST CONSTRUITE. ok!!!! dar aici e vorba de o hruba de gunoi unde duce lumea gunoiul. normal ca daca înca functiona nu puteai sa faci nimica in ea.....dar sau desfiintat si fiecare care a dorit sa ia un spatiu ca acesta si-a amenajato dupa bunul plac. plus ca pensionara are o ambitie cred eu prosteasca dat fiin ca presedintele de asociatie este cu noi vecin pe palier si acolo mai exista un spatiu triplu ca marime unde sa oferit sai dea loc însa nu vrea!! aceasta hruba repet se afla intr-e etejele blocului si nu are nici un perete lipit de ea. cine a luat de *drept* primul acel spatiu a fost, fostul proprietar unde sta acum reclamanta dar eu am primito de la fostul. toate spatiile asociatiei de felul acesta sunt ocupate de cine a dorit sa-l ia nimeni nu sa razvratit pana acum unde sunt eu norocosul. si culmea uscatoriile sunt goale dar infecte daca ma pun sa amenajez o camera din aia ma trezesc iar cu *lautari* la usa!! deci as avea vro sansa sa concesionez aceasta hruba? a mai o chestie Art 25 pct.E acela este valabil in cazul meu? presedintele mia semnat si e de acord cu marea majoritate sa o concesionez!!
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
mzamfir, utilizator
aceasta hruba repet se afla intr-e etejele blocului si nu are nici un perete lipit de ea.

Chiar daca se afla intre etaje, nu inseamna ca ea sta in aer, are ceva pereti a unor vecini, eram sigur ca o sa imi subliniati ca este intre etaje.
Daca ea este unu dintre pereti trebuie sa aveti aprobarea ei, daca nu este trebuie aprobarea MAJORITATII proprietarilor si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in rest ...BAFTA!

Alte discuții în legătură

Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii ... Lumyna Lumyna Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii vecinilor care si-au dat acordul ca palierul aferent celor patru vecini de la parter sa ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)