avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii ...

Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii vecinilor care si-au dat acordul ca palierul aferent celor patru vecini de la parter sa fie delimitat de restul spatiului comun cu un perete din termopan? precizez ca in acest fel s-a blocat si accesul la o camera de depozitare aflata in acea zona. Acest perete impiedica si ventilarea corespunzatoare a acelui spatiu in caz de incendiu, cu posibilitatea propagarii mai rapide a focului si a fumului spre etajele superioare. Sesizarile pe care le-am trimis catre asociatie, politia locala si ISU spun acelasi lucru: nu e nevoie de autorizatie de constructie, exista acordul majoritatii locatarilor de pe scara respectiva! poate majoritatea sa-mi incalce mie un drept privind cota parte indiviza din spatiul comun? apoi, in conditiile in care OMAI 163/2007 interzice depozitarea de obiecte personale pe caile de evacuare de pe spatiul comun, cum poate ISU sa spuna ca acel perete nu impiedica evacuarea si ventilarea in cazuri de urgenta?
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 10:11, 11 Mai 2022
fireste ca da !
Conform disp L nr 196/2018,proprietarii nu au dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Daca se adopta hotararea de catre adunarea generala pentru utiklizare exclsuiva parte comuna,urmeaza sa se incheie contract de folosinta sau de inchiriere
In speta,promovati actiune in instanta
aceasta decizie a locatarilor nu a fost trecuta prin adunarea generala! s-au prevalat de un articol din Lg.196 care zice ca este suficient votul majoritatii locatarilor de pe o scara daca lucrarea respectiva priveste doar acea scara. Mie mi-au aratat doar un tabel cu semnaturi si cu apostila asociatiei ca este de acord cu votul majoritatii. Nu exista contract de inchiriere! cu ce tip de cerere ma pot adresa instantei: actiune in constatare sau obligatia de a face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: la ... Lumyna Lumyna Buna ziua! va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: la parterul blocului in care locuiesc, a fost ridicata o constructie din termopan care limiteaza atat ... (vezi toată discuția)
Blocarea ușii de la intrarea în casa! lala21 lala21 Buna seara,am luat un apartament la licitație în 2018,l-am renovat ,apoi am plecat din țară.Cand mă întorc acasă,tot timpul găsesc în ușa mea ,mobila ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o asociatie de ... RC37 RC37 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o asociatie de locatari, la parterul acestui bloc. In spatiu de pe casa scarii la parter toti vecinii de pe ... (vezi toată discuția)