avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocarea ușii de la intrarea în casa!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocarea ușii de la intrarea în casa!

Buna seara,am luat un apartament la licitație în 2018,l-am renovat ,apoi am plecat din țară.Cand mă întorc acasă,tot timpul găsesc în ușa mea ,mobila , uscătoare cu rufe și alte chestii care nu îmi aparțin.Pe scurt ! Ușa și scările care duc la apartament sunt blocate mereu!Specific că este etajul 4 .Sora mea mai merge din când în când în vizită ,iar ultima data nu a putut muta mobila pusă în ușa mea,iar răspunsul vecinilor a fost că "ei știu că nu locuiește nimeni acolo și de aia au pus ".întrebarea me este :Cum as putea sa ii opresc sa mai pună gunoaiele în ușa mea? Chestia asta o face șeful de scară,cât și șeful de bloc!Va rog ,am nevoie urgenta de un răspuns,va mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
lala21, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:48, 29 Martie 2023
Conform disp L nr 196/2018 calea de acces in imobil reprezinta parte comuna
Conform legii proprietarii nu au dreptul legal sa schimbe aspectul sau destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Autoritatile nu permit si sanctioneaza depozitarea de bunuri personele in parta comuna de condominiu
Initial sesizati oficial asociatia de proprietari in atentia presedintelui de asociatie
Daca presedintele de asociatie nu dispune masurile necesare dezafectarii caii de acces in imobil puteti sesiza oficial serviciul de specialitate din primarie sau ISU
Succes !
Mulțumesc pentru răspuns,dar fiul președintei de bloc iar (președinta de bloc lucrează în cadrul primăriei) și șeful de scară îmi blochează intrarea!Îmi trebuie o alta soluție legală!Va mulțumesc!
Alta solutie legala e sa va dati in judecata vecinii. O alta solutie ar fi sa distrugeti acel mobilier (cu preaviz dat vecinilor). Cam astea sunt variantele ramase. Din moment ce nu va place reclamatia la IGSU, pentru incalcarea normelor din OMAI 163/2007 :

Art. 110. - (1) Este interzisă blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc
lăţimea sau înălţimea liberă de circulaţie stabilită ori care prezintă pericol de incendiu sau explozie, precum
şi efectuarea unor modificări la acestea, prin care se înrăutăţeşte situaţia iniţială.
(2) În casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se interzic amenajarea de
boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte, amplasarea de maşini de
fotocopiat, dozatoare pentru sucuri/cafea etc., care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor,
precum şi accesul personalului de intervenţie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara În asociația noastră,vis-a vis de apartamentul meu s-a mutat ... Ella222 Ella222 Buna seara În asociația noastră,vis-a vis de ap meu s-a mutat o familie de tineri .Să fie sănatoși și ... (vezi toată discuția)
Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea ... danieldei danieldei Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea depozitării căruciorului la parter sub scări? (vezi toată discuția)
Spatii comune la bloc Petre_Vitan Petre_Vitan Buna ziua! Ma numesc Ajudelui Petrica si sunt presedintele unei asociatii de proprietari. In urma adunarii generale care a avut loc in luna Februarie, sa ... (vezi toată discuția)