avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o asociatie de ...

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o asociatie de locatari, la parterul acestui bloc.
In spatiu de pe casa scarii la parter toti vecinii de pe scara depoziteaza tot felul de lucruri care ii incurca prin casa, de exemplu biciclete, minigi ale copiilor, ghivece cu rosii, trotinete, saci de nisip etc.
Intrebarea mea este: se poate din punct de vedere legal sa fie obligati sa isi ia lucrurile personale din spatiul de a parter al scarii blocului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:49, 21 Noiembrie 2022
Se poate , sunt norme ISU care interzic asa ceva :
"În conformitate cu prevederile art. 35 din Legea locuinţei nr. 114 din 1996, republicată, în clădirile de locuit cu mai multe locuinţe, proprietarii răspund de asigurarea condiţiilor de funcţionare normală a locuinţelor aflate în proprietate exclusivă şi a spaţiilor aflate în proprietate indiviză.

De asemenea, la capitolul IV din Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin OMAI nr.163/2007, sunt reglementate aspecte importante ce vizează măsurile generale de apărare împotriva incendiilor la exploatarea construcţiilor, instalaţiilor şi amenajărilor, a căilor de evacuare, precum şi în locuinţele unifamiliale şi multifamiliale."
[ link extern ] /
[ link extern ] /
1-Conform disp L nr 196/2018 asociatiile de locatari au avut termen limita pana la care sa modifice si sa actualizeze documentatia astfel incat sa se transforme in asociatii de proprietari
2-Asociatiile de proprietari detin obligatia legal prevazuta sa redacteze regulament de ordine interioara care sa impuna reguli generale de respecat de catre locatari referitor la modul de utilizare parti comune condominiu
Initial sesizati presedintele de asociatie cu obligatia dispunerii masurilor necesare astfel incat sa fie respectate disp L nr 196/2018
Daca presedintele de asociatie este dezinteresat sa se implice in solutionare,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala si ISU
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am vecini care depozitează pe casa scării ghivece ... georgiana30 georgiana30 Bună ziua. Am vecini care depozitează pe casa scării ghivece de flori,biciclete,trotinete,căruț pentru copii..în fata și spatele blocului au pus mese ... (vezi toată discuția)
Legislatie su pentru blocuri de locuinte viorel 33 viorel 33 Buna ziua. As vrea sa stiu dupa ce legi se ghideaza asociatiile de locatari atata timp cat din doua intrari ale blocurilor una este blocata cu magazii in care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii ... Lumyna Lumyna Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii vecinilor care si-au dat acordul ca palierul aferent celor patru vecini de la parter sa ... (vezi toată discuția)