avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! va rog sa ma indrumati in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: la ...

Buna ziua! va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: la parterul blocului in care locuiesc, a fost ridicata o constructie din termopan care limiteaza atat pe inaltime cat si pe latime calea de acces, e evacuare si de interventie in caz de incendiu. Am sesizat atat asociatia de proprietari cat si politia locala. De la ambele am primit acelasi raspuns, cum ca locatarii de pe scara unde exista constructia au aprobat in majoritate ridicarea ei. Precizez ca aceasta este prevazuta cu o usa care se inchide in timpul noptii si atunci cand e frig afara (in opinia unora, incendiile se pot produce DOAR ziua si DOAR in sezonul cald!!). Intrebare: hotararile locatarilor, ca sunt luate strict pe o scara, in Comitetul executiv sau in Adunarea Generala, pot excede legislatia tarii? am inteles ca in speta se incalca OMAI nr.163/2007. Cine din asociatie se ocupa de partea cu prevenirea incendiilor? cum pot sa-mi conving vecinii ca o asociatie nu este stat in stat si ca ei nu sunt nici CCR si nici Parlament/Guvern? ma puteti ajuta cu o baza legala, inainte totusi sa ma adresez justitiei? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 10:06, 9 Aprilie 2022
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Care este statutul terenului din jurul imobilului de locuit in comun?
de regila terenul din jurul blocurilor de locuit in comun apartine domeniului public iar utilizarea acestuia se poate realiza numai cu acordul primariei teritoriale
Sesizati oficial directia corp control din primarie,,inspectoratul de stat in constructii si ISU
Am sesizat la ISC si m-au directionat la Politia locala conform Legii nr.51 . ISU nu a raspuns inca; constructia este in interiorul scarii blocului, la parter. Cei care au facut-o sunt proprietarii care locuiesc in cele patru apartamente de la parterul blocului.

ynocentta a scris:

Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Care este statutul terenului din jurul imobilului de locuit in comun?
de regila terenul din jurul blocurilor de locuit in comun apartine domeniului public iar utilizarea acestuia se poate realiza numai cu acordul primariei teritoriale
Sesizati oficial directia corp control din primarie,,inspectoratul de stat in constructii si ISU

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2022
Lumyna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o asociatie de ... RC37 RC37 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o asociatie de locatari, la parterul acestui bloc. In spatiu de pe casa scarii la parter toti vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii ... Lumyna Lumyna Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii vecinilor care si-au dat acordul ca palierul aferent celor patru vecini de la parter sa ... (vezi toată discuția)
Legislatie su pentru blocuri de locuinte viorel 33 viorel 33 Buna ziua. As vrea sa stiu dupa ce legi se ghideaza asociatiile de locatari atata timp cat din doua intrari ale blocurilor una este blocata cu magazii in care ... (vezi toată discuția)