avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit Prima casa -sot rau platnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit Prima casa -sot rau platnic

Vreau sa aplic pt un credit prin Prima casa. Veniturile mele proprii mi-ar permite acest lucru, insa am inteles ca s-ar putea sa existe o problema daca sotul este rau platnic/datornic.
In noul cod civil apare "conventia matrimoniala". Pot incheia o astfel de conventie care sa ma ajute la verificarea conditiilor de catre banca si Fond? Avansul ar fi bani proprii, iar ratele lunare ar urma sa fie platite doar cu maxim 1/3 din veniturile mele.
Daca se poate, cat ar dura incheierea unei conventii matrimoniale?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: greniamerat , utilizator 17:09, 14 Octombrie 2012
Puteti face o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, astfel incat banca sa va ia in calcul doar veniturile si bonitatea dumneavoastra, nu si ale sotului. In aceste conditii, bunul cumparat va fi exclusiv al dumneavoastra, iar ratele tot numai dumneavoastra trebuie sa le platiti.
Ca act, aceasta conventie este foarte simpla. Va faceti o programare la un notariat si puteti semna cand vreti dumneavoastra.
Succes!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Mai ramane sa ma interesez de costuri si perioada necesara incheierii unei astfel de conventii. Sper sa nu existe nicio restrictie speciala in astfel de cazuri pentru Prima casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - sot rau platnic greniamerat greniamerat Vreau sa aplic pt un credit prin Prima casa. Veniturile mele proprii mi-ar permite acest lucru, insa am inteles ca s-ar putea sa existe o problema daca sotul ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare albinavesela albinavesela Pot sa cumpar o casa fara sotul meu ?sa fac acte doar pe numele meu.din diferite motive el nu vrea sa apara pe acest act.se poate?astept raspuns va multumesc (vezi toată discuția)