avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri pe venitul din salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri pe venitul din salariu

Buna ziua, doresc sa stiu daca in cazul existentei unei popriri pe salariu infiintata de catre un executor judecatoresc(in urma unui credit bancar), in cazul in care un alt executor solicita o astfel de poprire, acestea sunt complementare sau isi impart un anumit cuantum din salariul net? Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: naepot , utilizator 11:54, 12 Octombrie 2012
Retinerile din salariu,cumulate nu pot depasi 1/2 din drepturile salariale
Multumesc de raspuns. Inca o nelamurire mai am: Poprirea pe venit este comunicata in luna octombrie, cu data de 5. Afecteaza veniturile din luna septembrie(salariul aferent septembrie se incaseaza pe 15 Oct.) sau se aplica doar veniturilor salariale aferente incepand cu luna Octombrie? Multumesc frumos!
Iulia53 a raspuns :
Daca se mai poate modifica calculatia veniturilor salariale aferent luni septembrie.,atunci proprirea se face incepind cu luna septembrie.

in cazul in care poprirea pe salariu se face la sursa executorul poate debloca contul de salariu porrit?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu janny_dinu janny_dinu Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala , va rog sa îmi spuneți următoarele ... gitana gitana Poprire salariala , Bună ziua, Va rog sa îmi spuneți următoarele pentru o poprire salariala. Angajata, în contract se menționează ca salariul ... (vezi toată discuția)
Retinere din salar a pensiei de intretinere a minorului 2016 2016 Buna seara. Doresc sa aflu in ce luna se retine din salar pensia de intretinere a lunii octombrie, stabilita in sentinta de divort. Mentionez ca la prima ... (vezi toată discuția)