avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie sanct. disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie sanct. disciplinara

Am primit un convocator in data de 09.08.2012 in care scria sa ma prezint in fata comisiei de disciplina la data de 16.08.2012, data la care am scris si o nota explicativa. In data de 14.09.2012 a fost emisa sanctiunea disciplinara si mi s-a inmanat in 17.09.2012. Pot sa fac contestatie in baza art. 268 alin. 1 din codul muncii deoarece au trecut mai mult de 30 de zile calendaristice de cand angajatorul a luat la cunostinta si pana a emis decizia? Care este data la care angajatorul a luat la cunostinta? 09.08.2012 sau 16.08.2012. In mod logic ar trebui sa fie 09.08.2012, data la care a luat la cunostinta, sau gresesc?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 8 Octombrie 2012
toretic da.
practic:
consultati un avocat sa analizeze actele la cazul in speta
aveti grija sa nu depasiti termenul de contestare in instanta de 30 zile de la comunicare .
Data luării la cunoştinţă de către angajator despre săvârşirea abaterii disciplinare este data înregistrării referatului sau sesizării care priveşte săvârşirea abaterii disciplinare .. daca data de 09.08.2012 este data cand s-a inregistrat acel referat , atunci aceasta este data luarii la cunostinta.
In data de 09.08.2012 s-a inregistrat convocatorul cu nr xxxxx/09.08.2012 in care scria ca sunt cercetat disciplinar pt xxxx si in data de 16.08.2012 la ora 10 sa ma prezint in fata comisiei de disciplina. In data de 16.08.2012 am scris Nota explicativa. In 17.09.2012 mi s-a inmanat sanctiunea care era redactata in data de 14.09.2012 dar nu este asta o problema pt ca, conform legii angajatorul are termen 5 zile de la redactare pt a o comunica. Intrebarea mea este de cand se calculeaza cele 30 de zile, din 09.08 sau din 16.08? Daca se calculeaza din 09.08 angajatorul nu a respectat legea
Din cele spuse de dsv , ar reiesi ca din data de 09.08.2012 se va calcula cele 30 de zile pentru emiterea deciziei ....
Asa ma gandesc si eu, dar traim in Romania si legea este interpretabila. Angajatorul poate sa zica ca in 09.08.2012 a luat la cunostinta despre "o posibila abatere disciplinara" si confirmarea a avut-o in 16.08.2012 dupa ce s-a intrunit comisia. De asta am si postat pe forum in speranta ca cine s-a mai intalnit cu o problema identica si imi poate da un sfat.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Kawasaki Kawasaki Buna ziua, sunt cercetat disciplinar, cui ma pot adresa pentru a afla in ce stadiu se afla \"cercetarea disciplinara\" deoarece șefii se cam fac ca ploua. (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul unei persoane caruia i se va desface cim conf art 61 a C.muncii , etapele sunt : -referat -decizie numire ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara adriantudor15 adriantudor15 Buna dimineata, Am fost cercetat disciplinar pe neindeplinirea sarcinilor de serviciu in luna mai, mi s-a stabilit sanctiunea adica diminuarea salarului cu ... (vezi toată discuția)