Va rog frumos daca poate sa ma ajute si pe mine cineva! Sunt la inceput de drum si e cam greu daca nu cunosti pe nimeni in domeniu #-o! Deci, am urmatoarea problema: un SRL mic, pe trim 1 - impozit profit=0, trim 2 - impozit=606. Ptr. trim 3 datele sunt urmatoarele: venituri tot= 28 584; chelt. tot= 29 260; ch. neded= 1606; pierdere recuperabila= 731.
Deci, eu cum calculez?
Venit impozabil = V Tot- Ch tot+ Ch ned- Pierdere recup= 199
Impozit/ profit= 16%* 199= 32
Dar, cum in trim 2 am platit 606 lei, rezulta ca ptr. trim 3 am impozit de recuperat 574 lei?
Iar nota contabila care este? Va multumesc anticipat, poate ptr. majoritatea e o problema banala, dar atunci cand nu ai experienta e mai greu!:">
Treaba cu recuperatul o sa se puna la inceputul anului 2013 cand veti face calculul pe tot anul 2012 si veti depune declaratia 101. Pana atunci ramane acel impozit pe profit platit pentru trimestrul II si inregistrat in contul 691.
Pentru trimestrul III o sa depuneti declaratia 100 cu zero.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.