am un unchi care a iesit dintr+o indiviziune. ( un teren si o casa de locuit) -aceasta s+a efectuat pe cale judecatoreasca, deoarece acest bun imobil era prins pe un act de vanzare cuparare + cu doi beneficiari unchiul cu sotia si fratele lui cu sotia. Pentru ca nu s-au înteles fraţeste, s-a ajuns in instanţă.S-a dispus lotizare, plata unei sulte pentru echilibrarea loturilor. ÎNTREBARE:
1.După lotizare, legal este ca fiecare să facă ce vrea cu lotul atribuit.?
2,Se face intabularea fiecarui lot, pe care este menţionat, fiecare proprietar?
3. Eu sunt căsătorit,, dacă unul din unchi vrea să imi facă un act de vânzare cumpărare ( terenul a fost a bunicului meu) - si un unchi a dorit să imi faca acte dar nu a puptut pentru că nu a vrut cealaltă parte scrisă pe act ca beneficiar (partea fiind el si nevasta lui), ce e mai bine să îmi facă act de vânzare cumpărare sau act de donatie?
Pe act vreau să fiu trecut numai eu, nu si soţia mea, pentru că intre sotia mea şi unchii mei nu este si nu a fost niciodata o relaţie de ,, Bună înţelegere,,
şi este lucul de la bunicii mei , este baştina mea, şi nu doresc să împart această bucăţică de imobil, are o valoare sentimentală şi dacă ei au incălcit DAREA SPRE FOLOSINTA ,,, ce ma sfatuiţi să fac.
ACT DE VANZARE sau ACT de DONATIE.
va multumesc,
v-am rugat sa ma ajutati, cu niste pareri, bineânţeles. Vă mulţumesc!