avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre donatie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre donatie.

am un unchi care a iesit dintr+o indiviziune. ( un teren si o casa de locuit) -aceasta s+a efectuat pe cale judecatoreasca, deoarece acest bun imobil era prins pe un act de vanzare cuparare + cu doi beneficiari unchiul cu sotia si fratele lui cu sotia. Pentru ca nu s-au înteles fraţeste, s-a ajuns in instanţă.S-a dispus lotizare, plata unei sulte pentru echilibrarea loturilor. ÎNTREBARE:
1.După lotizare, legal este ca fiecare să facă ce vrea cu lotul atribuit.?
2,Se face intabularea fiecarui lot, pe care este menţionat, fiecare proprietar?
3. Eu sunt căsătorit,, dacă unul din unchi vrea să imi facă un act de vânzare cumpărare ( terenul a fost a bunicului meu) - si un unchi a dorit să imi faca acte dar nu a puptut pentru că nu a vrut cealaltă parte scrisă pe act ca beneficiar (partea fiind el si nevasta lui), ce e mai bine să îmi facă act de vânzare cumpărare sau act de donatie?
Pe act vreau să fiu trecut numai eu, nu si soţia mea, pentru că intre sotia mea şi unchii mei nu este si nu a fost niciodata o relaţie de ,, Bună înţelegere,,
şi sunt bunicii mei , este baştina mea, şi nu doresc să împart această bucăţică de imobil, are o valoare sentimentală şi dacă ei au incălcit DAREA SPRE FOLOSINTA ,,, ce ma sfatuiţi să fac.
ACT DE VANZARE sau ACT de DONATIE.
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: insolvabil , utilizator 12:28, 28 Noiembrie 2012

am un unchi care a iesit dintr+o indiviziune. ( un teren si o casa de locuit) -aceasta s+a efectuat pe cale judecatoreasca, deoarece acest bun imobil era prins pe un act de vanzare cuparare + cu doi beneficiari unchiul cu sotia si fratele lui cu sotia. Pentru ca nu s-au înteles fraţeste, s-a ajuns in instanţă.S-a dispus lotizare, plata unei sulte pentru echilibrarea loturilor. ÎNTREBARE:
1.După lotizare, legal este ca fiecare să facă ce vrea cu lotul atribuit.?
2,Se face intabularea fiecarui lot, pe care este menţionat, fiecare proprietar?
3. Eu sunt căsătorit,, dacă unul din unchi vrea să imi facă un act de vânzare cumpărare ( terenul a fost a bunicului meu) - si un unchi a dorit să imi faca acte dar nu a puptut pentru că nu a vrut cealaltă parte scrisă pe act ca beneficiar (partea fiind el si nevasta lui), ce e mai bine să îmi facă act de vânzare cumpărare sau act de donatie?
Pe act vreau să fiu trecut numai eu, nu si soţia mea, pentru că intre sotia mea şi unchii mei nu este si nu a fost niciodata o relaţie de ,, Bună înţelegere,,
şi este lucul de la bunicii mei , este baştina mea, şi nu doresc să împart această bucăţică de imobil, are o valoare sentimentală şi dacă ei au incălcit DAREA SPRE FOLOSINTA ,,, ce ma sfatuiţi să fac.
ACT DE VANZARE sau ACT de DONATIE.
va multumesc,

v-am rugat sa ma ajutati, cu niste pareri, bineânţeles. Vă mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Teren fara cale acces AC AC Buna ziua! Am cumparat in 2005 un teren intravilan, am construit casa si acum asteptam cu mare alai astfaltarea:). Numai ca strada este privata. Suntem 8 ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare deea-stefy deea-stefy Buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma ajutati Bunicul meu are un teren de 1000mp si are 2 copii mama si unchiul care au renuntat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)