avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... DIRECTIA TAXE SI IMPOZITE
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

DIRECTIA TAXE SI IMPOZITE

Buna ziua,

Acum 14 ani s-a deschis rol pe baza unui contract de vanzare - cumpare avand ca proprietar persoana X. In urma cu aproximativ 4 - 5 ani rolul devine pe numele X + 1 ( Nume sot + sotie ) , din proprie initiativa a functionarilor de la directia taxe si impozite.
Va rog sa -mi transmiteti daca acest lucru este legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:50, 8 Noiembrie 2012
Este legal doar daca X a prezentat un document prin care sotia devine coproprietar (de exemplu, sa-i fi vandut o cota din imobil). Altfel, nu este legal.
Solicitati sa vi se comunice in scris in temeiul caror documente a fost inscrisa si sotia, precizandu-se, bineinteles si temeiul juridic.
Buna ziua,

Am primit raspuns :
"...va comunicam ca atat apartamentul situat... , precum si autoturismul..., sunt dobandite in timpul casatoriei , reprezentand bunuri comune, documentele ce au stat la baza impunerii fiind actele de proprietate. " (Act de proprietate pentru apartament doar pe numele sotului , act de proprietate autoturism doar pe numele sotiei).
"In conformitate cu art 249 pct 20 din normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal , pentru <<cladirea aflata in proprietate comuna, dar fara sa aiba stabilite cotele-parti din cladire pe fiecare contribuabil, impozitul pe cladiri se imparte la numarul de coproprietari, fiecare dintre acestia datorand in mod egal partea din impozit rezultata in urma impartirii>>.
Raspuns semnat de consilierul juridic al respectivei Directii Economice.

Mi se par "castraveti vanduti la gradinari", in blocul in care locuim sunt 20 de apartamente , si niciun alt locatar nu plateste in acest fel.
Parearea dvs legala ?
Daca este bun dobandit in timpul casatoriei legal trebuia sa figurati si dvs. in actele de masina, asa cum si sotia in actele de casa. Mergeti la notarul care a incheiat actele sa indrepte eroarea pe care a facut-o in sensul de a completa/rectifica proprietarii. Teoretic, juristul are dreptate, in sensul ca, nefiind stabilite cotele parti e firesc sa fie impartit in mod egal. Curios, ar fi de aflat cum de au stiut cei de la impozite si taxe ca dvs. sunteti casatorit si ca ati dobandit aceste bunuri pe timpul casatoriei daca din actele depuse de dvs. nu rezulta acest lucru.
Nici eu nu inghit un astfel de raspuns. Solicitati sa va comunice in scris in temeiul carui document s-a efectuat inregistrare, cine l-a depus si cand. Teoretic trebuie sa existe o cerere formulata de cineva in acest sens si careia i s-a atribuit un numar de inregistrare. Solicitati sa va fie prezentate "documentele ce au stat la baza impunerii fiind actele de proprietate" si cererea prin care s-a solicitat inregistrarea si care a avut, implicit, ca anexa, aceste documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu in timpul casatoriei-lege clara michael78 michael78 Sunt casatorit din 2005.In 2012 am inceput o afacere,in sensul caci cumpar aparatura electronica defecta de prin targuri la pret mic,o repar la un mic atelier ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Emilian2000 Emilian2000 Buna ziua. Eu si mama mea avem un apartament in proprietate pe numele la amandoi.Am incheiat un contract de intretinere prin care eu ingrijind o pana la sf ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament coser coser Buna seara, Cu 2 luni înainte de a ma casatorii am cumparat un apartament pe numele meu platind un avans de 50% si restul pe credit pe 15 ani. As vrea sa ... (vezi toată discuția)