avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua.
Eu si mama mea avem un apartament in proprietate pe numele la amandoi.Am incheiat un contract de intretinere prin care eu ingrijind o pana la sf vietii sa imi revina mie partea ei din apartament.Ulterior m am casatorit.Intrebarea mea este daca in cazul unui divort sotia mea are parte la acest apartament?Dar dupa un eventual deces al mamei cand apartamentul ar trebui sa treaca integral pe numele meu?
În niciunul dintre cazurile expuse de dvs. , soţia nu va dobândi drepturi asupra imobilului , în temeiul faptului că aţi încheiat contractul anterior căsătoriei , bunul având regimul unui bun propriu care nu devine comun prin actul căsătoriei.
Dacă aţi fi încheiat contractul în timpul căsătoriei,partea din imobil ar fi intrat în comunitatea legală de bunuri şi ar fi putut fi partajată la divorţ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare de mostenire marc75 marc75 BUNA ZIUA ,AM SI EU O INTREBARE LA CARE ASTEPT UN RASPUNS,SI INAINTE DE A PUNE INTREBAREA VREAU SA STITI CA SUNT TARE MULTUMIT DE PAGINA ASTA. MAMA DETINE UN ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Dupa 1 an de la nunta ai drept la ceva obtinut inainte de casatorie in cazul unui divort? mariana v mariana v Prietenii mei sint in aceasta situatie urata. El are apartamentul cumparat inainte de casatorie , si , acum ,sotia lui cere parte din el la divort. Din cite ... (vezi toată discuția)