avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O INTREBARE DE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O INTREBARE DE MOSTENIRE

BUNA ZIUA ,AM SI EU O INTREBARE LA CARE ASTEPT UN RASPUNS,SI INAINTE DE A PUNE INTREBAREA VREAU SA STITI CA SUNT TARE MULTUMIT DE PAGINA ASTA.
MAMA DETINE UN APARTAMENT DE LA PRIMUL SOT DE CARE A DIVORTAT,PE URMA S A MARITAT DIN NOU.ACUMA VREA SA DIVORTEZE,LA CE NE PUNTEM ASTEPTA DOMNUL ACELA VA MOSTENI CEVA??:((.
SI DAC POT SA FAC CU MAMA UN ACT DE INTRETINERE FARA SA POATA FI ATACAT???
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:14, 16 August 2012
Probabil ca va referiti la partajul celui de-al doilea divort al mamei dvs., pentru ca nu este vorba de "mostenire" in cazul dvs. Apartamentul mamei dobandit inainte de a doua casatorie este bun propriu al mamei, deci in caz de partaj, cel de-al doilea sot (actualul) nu are drept asupra apartamentului, decat daca mama a facut un act cu actualul sot (de exemplu sa ii vanda o cota-parte din apartament).
Mama nu îi putea vinde celui de-al doilea soţ, ci , eventual, i-ar fi putut dona .
Dacă nu a făcut acest lucru , atunci actualul soţ al mamei nu are drepturi asupra imobilului în caz de divorţ -partaj, însă are drept de moştenire, soţul supravieţuitor fiind moştenitor rezervatar.
Puteţi încheia cu mama un contract de întreţinere. Însă orice act , în principiu, este atacabil, în special cele încheiate între rude de gradul I .
Actualul sot al mamei nu are niciun drept asupra imobilului in cazul unui partaj ca urmare a divortului, intrucat bunul este propriu mamei dobandit inaintea casatoriei cu acesta. actualul sot poate insa pretinde sume de bani eventual cheltuite cu amenajarea, dotarea imobilului respectiv facute in timpul casatoriei.

Singura varianta in care sotul actual ar avea drept la imobil este in cazul decesului mamei dvs in timpul casatoriei lor. In aceasta ipoteza sotul devine mostenitor alaturi de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare imobil vandut de parinti oferit cadou unui copil PVictor24 PVictor24 Buna ziua, Dupa divort, mama s-a recasatorit cu un barbat ce are un alt copil. Partajul din prima casatorie s-a terminat dupa ce s-a recasatorit, urmand sa ii ... (vezi toată discuția)
Imi revine mie apartamentul? ContSters242673 ContSters242673 buna ziua mama impreuna cu tatal meu au cumparat un apartament in timpul casatoriei,apoi au divortat ,eu am ramas cu mama in apartament. intre timp mama s-a ... (vezi toată discuția)
Donatie catre copil din afara casatoriei pompagiu pompagiu Ce valabilitate juridica ar avea un act de donatie catre un copil din afara casatoriei,din partea tatalui aflat in proces de separare cu mama,aceasta din urma ... (vezi toată discuția)