buna ziua
mama impreuna cu tatal meu au cumparat un apartament in timpul casatoriei,apoi au divortat ,eu am ramas cu mama in apartament.
intre timp mama s-a recasatorit,si vreau sa stiu daca apartamentul e al meu ,sau are dreptul si noul sot al mamei
daca are dreptul si el ce ar trebui sa fac sa ramana al meu ?
multumesc anticipat
subiectul tau nu este de pus la domeniul "cultura generala" insa ceea ce poti face este sa o rogi pe mama ta sa-ti vanda partea ei din apartamentul respectiv, astfel ca partea ta cu partea ei fac un intreg. In caz contrar, la moartea mamei tale, actualul sot va avea drept la o parte din partea ei, deci implicit la o parte din apartament.
Daca in urma partajului facut de parintii dvs. dupa divort apartamentul i-a revenit mamei, eventual cu plata unei sulte catre tatal dvs., locuinta a devenit proprietatea exclusiva a acesteia.
Nici dvs. si nici noul sot al acesteia nu au vreun drept asupra apartamentului.
In cazul unui eventual partaj dupa divort, imobilul nu intra la partaj.
La decesul acesteia veti mosteni cea mai mare din apartament. Si sotul mamei va fi mostenitor legal, avand o cota mai mica.
de asemeni, trebuie stiut daca apartamentul respectiv a fost achizitionat de la stat inainte de recasatorirea mamei tale sau a fost achitat in timpul acesteia a doua casatorie...
dupa acea discutam despre succesiune