avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire lasata de parinti in cazul unei alte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire lasata de parinti in cazul unei alte casatorii

Buna seara! In timpul vietii lor, parintii mei au cumparat un apartament ,ambii fiind proprietarii acestuia. Dupa ceva vreme, tatal meu a decedat si dupa un interval de aproximativ 2 ani, mama mea s-a recasatorit .Dupa circa alti 8-9 ani,mama mea a murit, deasemenea. Intrebarea pe care v-o adresez si neclaritatea pe care va rog sa mi-o lamuriti este : are cel de-al doilea sot al ei, cel din a doua casatorie, vreun drept asupra acelui apartament? Adica, daca acel bun era unul lasat mostenire rudelor de gradul cel mai apropiat defunctului(mamei si mie) , insa fara un testament anume, in urma mortii si a mamei, acesta devine proprietate si a celui de-al doilea sot sau doar a mea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:24, 24 August 2013
SCel de-al doilea soț primeste 1/4 din toată moștenirea defunctei dvs. mame. Indiferent din ce era compusă masa succesorală.
Sotul e mostenitor al mamei, numai din cota ei din acel imobil acesta va mosteni 1/4. Ii va reveni cam 15.5% din valoarea acelui ap. Puteti sa faceti un partaj si sa-i platiti sulta pt cota sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire. ghita1958 ghita1958 am fost casatorit cu o femeie cu patru copii,declar ca nu sunt ai mei,,doamna a decedat eu m-am recasatorit,as dori sa-mi spuneti daca persoana cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune andreeaapostol andreeaapostol Buna ziua , As dori sa aflum cum se face partajul unui apartament in cazul urmator mama, tata si unul din copii sant trecuti ca proprietari pe actul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire stoicavasile stoicavasile Tatal meu a murit iar mama s-a recasatorit acum 40 ani,Impreuna cu sotul al doilea au cumparat un apartament.Acum sunt amandoi morti. Din a doua casatorie nu ... (vezi toată discuția)