avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire.

am fost casatorit cu o femeie cu patru copii,declar ca nu sunt ai mei,,doamna a decedat eu m-am recasatorit,as dori sa-mi spuneti daca persoana cu care sunt casatorit legitim daca are dreptul sa ma mosteneasca si sa=i fac un testament,,declar ca nu am copii parinti imi sunt morti am frati si surori,declar ca trei copii au semnat la notar ca nu au pretenti .cat imi revine mie si cat ii revine celui de-al patrulea copil,,am un apartament cu trei camere.si doresc sa nu poata fi atacat in instanta,ce trebuie sa fac. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:29, 16 Ianuarie 2018
Daca nu aveti copii, de care al patru-lea vorbiti ? Copiii sotiei decedate nu va mostenesc, nu inteleg ce au semnat cei 3.
Puteti sa lasati testament sotiei actuale, nu are cine sa il atace ca nu aveti mostenitori rezervatari.
apartamentul l-am cumparat impreuna cu decedata,dupa ce am stat cu chirie la stat,,iar decedata a avut patru copii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle ghita1958, din pacate daca nu a renuntat si cel de-al 4-lea copil al defunctei, atunci acesta culege de pe urma mamei lui si partea celorlalti 3 care au semnat ca renunta, adica culege 3/4 din patrimoniul mamei lor, asa incat dvs va revine de pe urma defunctei sotii numai 1/4 din mostenire (vorbim despre cotele raportate la jumatatea dansei din imobil).
Asa incat, puteti sa dispuneti prin testament, in favoarea actualei sotii, asupra patrimoniului dvs, format din jumatatea dvs din imobil plus cei 1/4 culesi de la sotia defuncta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire ghita1958 ghita1958 am fost casatorit cu o femeie cu patru copii,doamna a decedat,eu m-am recasatorit,si as vrea sa stiu cat imi revine mie ca sa ii fac testament pe numele ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune coddani coddani as avea nevoie de o informatie in problema mea. suntem 4 frati (toti suntem majori), iar in primavara anului 2009 mama noastra a decedat; la 3 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Eu și soțul vrem să ne facem testament la notar unul în favoarea celuilalt, are valoare juridică? meea72 meea72 buna ziua!eu si sotul vrem sa ne facem testament la notar unul in favoarea celuilalt,are valoare juridica?este recunoscut?nu avem copii,doar sotul din prima ... (vezi toată discuția)