avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

am fost casatorit cu o femeie cu patru copii,doamna a decedat,eu m-am recasatorit,si as vrea sa stiu cat imi revine mie ca sa ii fac testament pe numele actualei soti, trei dintre copii au semnat ca nu au pretenti la apartament,,iar pe unul vreau sa ii trec partea lui care se cuvine,,,intrebare cat imi revine mie din apartament si cat ii revin copilului,, copii nu sunt ai mei ,iar eu nu am copii. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ghita1958 , utilizator 11:12, 16 Ianuarie 2018
Bunurile sunt dobandite in timpul casatoriei cu dvs?
am stat cu chirie la stat si apoi am cumparat apartamentul impreuna,,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie dezbatuta succesiunea pe jumatatea sotiei din apartament.
Din aceasta jumatate, dvs aveti 1/4, adica 1/8 (la care se adauga jumatatea dvs) si rezulta in total 5/8.
Copilul are 3/4 adica 3/8.
Inteleg ca ceilalti 3 au dat declaratie de renuntare la mostenirea mamei, la notar.
Dvs nu puteti feca testament decat pe cota de 5/8, care va revine.
Restul de 3/8 a copilului, nu i-o dati dvs, ci o va dobandi el in baza certificatului de mostenitor dupa mama.
da,bunurile sunt dobandite in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire. ghita1958 ghita1958 am fost casatorit cu o femeie cu patru copii,declar ca nu sunt ai mei,,doamna a decedat eu m-am recasatorit,as dori sa-mi spuneti daca persoana cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Moștenitor, m-am casatorit intre timp ghita1958 ghita1958 ce drept de mostenire are actuala sotie,si cat ii revine ei din dreptul meu de mostenire daca eu am 1/4 iar copilul 3/4.va multumesc. (vezi toată discuția)