avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa tata

Buna seara .As dori sa ma ajutati cu o intrebare.Tatal meu a decedat de 10 ani iar mama nu dorește să mi lase mostenire apartamentul cumparat de ei.Ea in prezent este recăsătorita de 5 ani .Care ar fii partea mea dupa tatăl meu in cazul unui viitor proces ? As avea câștig de cauză? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:13, 1 Decembrie 2018
Dvs v-ar reveni 3/8, iar mamei 5/8.
Puteti deschide o acțiune în instanță, în urma căreia apartamentul să fie atribuit dvs sau mamei, cu obligația de a achita celeilalte o sulta.
Iar actului soț nu ii va reveni nimic ? Ei locuiesc împreună în apartament .
Nu. Ce treaba are actul sot cu tatăl dvs?
Doar dacă mama dvs ar deceda înaintea lui, i-ar reveni 1/4 din cota ei, în calitate de sot supraviețuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune unic mostenitor Atreya Atreya Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari pt urmatoarea situatie. Exista un apartament al parintilor, cumparat de ei acum 35 ani. Acum 1 an ... (vezi toată discuția)
Are vre-un drept? danut74 danut74 Cu 5 ani inainte sa moara tatal meu sa recasatorit. Deci dupa 5 ani a decedat,nu are copii cu aceasta femeie si nici nu a facut nici un act nimanui si eu sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)