avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoare imobil vandut de parinti oferit cadou unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoare imobil vandut de parinti oferit cadou unui copil

Buna ziua,
Dupa divort, mama s-a recasatorit cu un barbat ce are un alt copil. Partajul din prima casatorie s-a terminat dupa ce s-a recasatorit, urmand sa ii ramana un imobil. Cei 2 au fost de acord sa imi lase mie acest imobil din prima casatorie prin vanzare (catre un tert) si inmanarea banilor pentru a cumpara o casa prin programul prima casa.
Aici am cateva nelamuriri:
1. Vanzarea poate fi atacata de cel de-al 2 lea copil ? din partea tatalui ? (el nu va primi nimic din aceasta suma)
2. Cum as putea sa protejez banii investiti in imobil daca ii primesc si folosesc dupa ce eu ma casatoresc ? (protejati de un eventual divort)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:46, 6 August 2018
1. Imobilul respectiv este bunul propriu al mamei dvs. Copilul sotului nu are nici o calitate pentru a "ataca" ceva.
2. Imobilul dobândit va fi bunul dvs propriu și așa va ramane chiar și după ce va veti căsători.
Buna ziua,
1. Bunul din partaj este bun propriu al mamei asa ca actualul sot si fiul acestuia nu au niciun drept.
Si daca nu ar fi bun propriu, daca cineva (un parinte) va da un CADOU alt frate nu se poate opune. nimeni nu este obligat sa lase mosteniri.
2. Daca acel apartament prin prima casa este achizitionat inaintea casatoriei este bun propriu si nu ar intra in masa partajabila la un eventual divort. Puteti sa incheiati si o conventie matrimoniala la notar privind acel imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)
Partaj pentru bunurile dobandite inaintea casatoriei coriolan clarinopol coriolan clarinopol multumesc si scuze da, este vorba despre un apartament dobandit de mine inaintea casatoriei, bun pe care doresc sa il las sotiei (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)