avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

Bună seara! Sunt mămica inui copil de 5 luni. În decembrie am depus actele pentru indemnizaţie. Aşi avea două înrebări: Dacă mă întorc la servici, soţul meu poate beneficia de indemnizaţie? Menţionez că a lucrat 12 luni anterior naşterii copilului. A doua întrebare: în această lună toţi angajaţii firmei unde lucrează soţul sunt în concediu fără plată. Acest lucru are importanţă din punct de vedere al obţinerii indemnizaţiei? (Soţul meu nu a semnat nici o cerere pentru concediu fără plată. Nici nu ştiu dacă este legal aşa.)
Cel mai recent răspuns: ContSters76877 , utilizator 18:49, 27 Ianuarie 2009
Daca sotul dumneavoastra a platit contributiile ultimelor 12 luni, poate.Nu are importanta ca e in concediu.
De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului numai daca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea indemnizatiei, si anume: realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni de venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Daca in prezent este in CFP , nu conteaza acest lucru.
Va multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului andrea_palko andrea_palko Buna seara Am nascut in luna august 2009, iar in prezent sunt in concediu de crestere a copilului. Doresc sa ma intorc la munca dupa ce fetita va implini 1 an ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie taky_mika taky_mika dreptul la indemnizatii pt cresterea copilului o au si tatii? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa concediu fara plata Ancutzza19 Ancutzza19 Buna seara, In data de 22.96.2011 am nascut si de atunci am intrat in concediu crestere copil 1 an de zile - platit 75% media veniturilor din ultimele 12 ... (vezi toată discuția)