Sunt in faza de reorganizare a unor taskuri intre departamente si am cateva neclaritati legate de controlul periodic al angajatului. Vreau sa va intreb cine se ocupa la voi in companie de anumite activitati:
- Cine inmaneaza angajatului Fisa de aptitdine pe care o furnizeaza medicul de medicina muncii la angajare?
- Cine realizeaza programarea angajatilor la analizele medicale periodice (si aici ma gandesc la programarea angajatilor pe zile/ore, rezervare sala pentru consult etc.)?
- Cine transmite angajatului informatia ca i s-a depistat o problema de sanatate (la controlul anual) si ca se recomanda anumite masuri (avand in vedere ca toate astea sunt informati confidentiale)?
- Cine tine legatura cu medicul de medicina muncii pe parcursul anului?
Intrebarile dvs. si probabil multe alte nelamuriri referitoare la examenul medical efectuat salariatilor, la angajare si periodic, ma fac sa cred ca dvs. ca angajator, nu ati studiat cu atentie HG nr. 355/ 11.04.2007 modificata si completata prin HG nr. 37/ 17.01.2008, HG nr. 1169/ 25.11.2011 si HG nr. 1/ 04.01.2012, referitoare la supravegherea sanatatii lucratorilor.
Dupa ce studiati pe internet legislatia veti putea sa deschideti o discutie la obiect si veti primi lamuriri corecte.
In acest moment, daca primiti raspuns punctual la neclaritatile mentionate este posibil sa fiti derutat complet si sa preluati de la o alta firma un mod de lucru inadecvat.
Pentru prestatii medicale oferite angajatilor dvs., ca angajator trebuie sa incheiati un contract de prestari servicii cu un furnizor de servicii medicale care in activitatile sale are componenta de medicina muncii.
Am un astfel de contract cu o firma de medicina muncii. Cunosc foarte bine legislatia in domeniu SSM, insa lamuririle mele erau pur orietative de cum se organizeaza alte companii. Oricum va multumesc pentru raspuns!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vizita medicala
panzarumitica
angajatorul planifica la controlul medical anual angajatii si sub motivatia ca angajatorul nu a platit salariile la data fixata in cim, unul dintre angajati nu ... (vezi toată discuția)