Suntem doua persoane in varsta (una oarba si cealalta cu o vedere foarte slaba, neputand niciuna dintre noi sa folosim ochelari de vedere) care am incheiat la NP o promisune de vanzare a unui teren si o procura pentru cumparator sa incheie pentru noi actele cadastrale intrucat terenul nu este inscris in CF. Promisiunea de vanzare are trecut un alt pret decat cel pe care l-am negociat cu cumparatorul. Promisiunea are valabilitate 6 luni de zile cu posibilitate de prelungire cu acordul partilor. Cand am ajuns acasa, vecinii ne-au citit Promisiunea si am realizat ca ea contine un alt pret. Am fost a doua zi la Notariat din nou si i-am spus d-nei notar de acest lucru si dansa ne-a spus ca nu mai putem face nimica. Pe 21 noiembrie a.c. expira Promisiunea. Eu si sora mea nu mai vrem sa vindem. Ce ne sfatuiti sa facem? Va rugam sa ne ajutati cu sfatul dvs.
pentru inceput revocati imediat procura. Apoi duceti-va la un avocat sa citeasca contractul intru cat pot fi clauze de razgandire si puteti pierde niste bani buni.
Dacă preţul precizat de notar cu ocazia citirii de către acesta a actului (sper că vi l-a citit şi a menţionat acest lucru în încheierea de autentificare) este diferit de cel înscris în act, faceţi plîngere penală pentru săvîrşirea infracţiunilor de fals intelectual şi înşelăciune.
Dacă nu a citit actul în faţa dumneavoastră, dar a menţionat în încheiere citirea lui, la fel.
Dacă nu v-a citit actul şi nici nu a menţionat în încheiere îndeplinirea acestei proceduri, cereţi pe cale civilă anularea acestuia.
Angajaţi un avocat care să studieze în amănunt toate aspectele.