In 2001 am incheiat cu o batrana din sat un antecontract(act de vanzare cumparare cu incheiere de data certa la un notar public) prin care batrana mi-vandut casa sa ptr suma de 25 mil lei vechi ca intreg pret al vanzarii,pe carei-am achitat in intregime in prezenta notarului si a doi martori care au semnat antecontractul.Prin actul incheiat vanzatoarea se obliga sa autentifice actul in 30 de zile,iar in caz de razgandire sa-mi restituie de zece ori suma.Imediat m-am si mutat in limobilul cumparat intelegandu-ma cu batrana verbal,sa locuiasca cu mine.Am locuit asa pana in 2011,batrana refuzand intre timp sa autentifice actul motivand ca nu ma va deranja.In 2011 influientata de rude a plecat de tot la o sora a sa tot in sat,iar in 2013 m-a dat in judecata motivand ca nu am un act autentic.In toti acesti ani am investit mult la casa.Cum m
a pot apara?
Sunt inadvertente in povestea dvs. Ati incheiat antecontract, ati platit tot pretul, la notar, insa nu ati facut actul de vanzare cumparare. De ce? Daca ati platit tot pretul?? 2) "Vanzatoarea sa autentifice actul" ... adica cum??
Trebuie sa aratati actele unui avocat sa vi le citeasca si sa va puteti apara drepturile in instanta.
Vanzatoarea tocmai terminase procesul de partaj succesoral cu sotul decedat si astepta si mai astepta un aviz de la primarie,cand urma sa incheiem la acelasi notar actul de vanzare propiu-zis.Am incheiat la notar doar o conventie,un contract,un inscris scris de mana cu incheiere de data certa la notar.Ce sanse am sa nu fiu dat afara,dupa ce am achitat tot pretul?Multumesc!