avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de Munca

Buna ziua tuturor!

Eu sunt mai noua pe aici, ma cheama Roberta si am o mare problema: sunt director de resurse umane (fara prea multa experienta practica) la o firma medie ca si numar de angajati si m-am lovit de urmatoare chestie: sunt anumite posturi (culmea, bine vazute si bine platite, in care se investeste enorm si dpdv profesional) din care oamenii pleaca din varii motive, de obicei, neavand ce sa ne reproseze.

Ideea este ca as vrea sa fac (pentru toata lumea) cursuri de perfectionare platite de firma iar in contractul de munca sa stipulez ca... urmare a cursului nu pot pleca din firma inainte de x luni (in functie de valoarea cursului) decat daca platesc contravaloarea cursurilor. Are cineva un model de asemenea contract? Stiu ca legal este ceea ce vreau sa fac dar nu stiu niste limite clare in care sa ma pot incadra ca sa fie totul ok.

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc mult!

Roberta
Faci un act aditional la contractul de munca. Vezi Codul muncii art. 188-197.
Vezi daca te lamuresti deplin.
Multumesc mult!

Chiar m-a ajutat ceea ce mi-ai spus. E drept ca eu am cautat oriunde numai in codul muncii nu.


Roberta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca plec din firma inainte de perioada agreata in actul aditional pentru curs formare platit de firma si refuz sa platesc suma restanta? cnv_c cnv_c Buna ziua, Am semnat un act aditional sa raman intr-o firma pe o perioada de 22 luni ca urmare a urmarii unor cursuri platite de firma. Perioada ... (vezi toată discuția)
Restituire suma contract ipuiu777 ipuiu777 Am semnat un contract pentru a frecventa un curs pentru care am platit o suma de bani unde, nu ma mai pot prezenta iar, firma respectiva refuza sa imi ... (vezi toată discuția)
Curs igiena Mari-Mari Mari-Mari Buna seara , Cursul de igiena se face in timpul personal sau in timpul orelor de.munca? (vezi toată discuția)