avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea mamelor: indemnizatie 85% din venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea mamelor: indemnizatie 85% din venituri

Buna ziua!
Vreau sa cer o lamurire. In totalul veniturilor realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului intra si indemnizatia primita ca presedinte de sectie de votare (aceasta indemnizatie a fost impozitata legal cu 16% impozit ).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: molanca , utilizator 19:04, 27 Ianuarie 2009
In opinia mea ar trebui atata timp cat e venit impzabil conf Codului Fiscal.
Legea spune ca se iau in calcul TOATE veniturile din ultimele 12 luni, in concluzie, intra in calcul.
Fiind un venit profesional pentru care ati platit impozit pe venit, intra in calcul.
molanca a scris:

Buna ziua!
Vreau sa cer o lamurire. In totalul veniturilor realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului intra si indemnizatia primita ca presedinte de sectie de votare (aceasta indemnizatie a fost impozitata legal cu 16% impozit ).
Multumesc anticipat!

Veniturile profesionale care se iau in considerare la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt cele prevazute de art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Pentru stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC se vor lua in calcul si aceste indemnizatii primite.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil gheorghe ionela gheorghe ionela daca pe langa salariu (12 luni)am venituri suplimentare din activitati independente (PFA traducator autorizat) iar data nasterii copilului va fi intre 15 si 20 ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate pentru jumatate de norma? serbucornel serbucornel sunt angajat in sistemul bugetar cu jumatate de norma.....sotia mea a ramas insarcinata....este posibil sa pot intra eu in concediu de maternitate 2 ani si sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2010 sorina pascu sorina pascu Buna ziua.Trebuie sa nasc in aprilie 2010 si o sa intru in concediu perenatal si postanal (cele 126 de zile),dupa care voi intra in CIC.Am o nelamurire privind ... (vezi toată discuția)