La Asociatia de proprietari din care fac parte s-a luat decizia efectuarii unor reparatii la lift. Suma necesara este de 17.000 ron iar repartizarea cheltuielilor s-a facut in functie de suprafata apartamentului.
Administratorul mi-a zis ca asa prevede Legea 230/2007 si, din ce am citi in lege, se pare ca are dreptate.
Insa nu mi se pare corect ca eu, care sunt singur, sa platesc la fel cu o familie compusa din 4 persoane, care, evident, foloseste liftul mult mai des decat mine.
Exista vreo posibilitate de a contesta sau modifica acest mod de repartizare a cheltuielilor?
Va multumesc
Dupa cum spuneti si dumneavoastra repartizarea cheltuielilor pentru reparatie si service-ul lunar se fac pe suprafata apartamentului (pe cota-parte indiviza), nu aveti unde sa contestati, acestea sunt regulile.
Insa sunteti de acord cu mine ca cei 4 care stau in apartamentul de deasupra mea uzeaza mai mult liftul decat mine, nu?
La asta m-am referit; cine utilizeaza, plateste. Nu metrii patrati din apartamentul meu folosesc liftul.
La incalzire, sunt de acord; se incalzeste o suprfata de x mp. Dar utilizarea si uzura liftului ce treaba au cu suprafata apartamentului?
Mi-a zis cineva ca s-ar putea hotara in Adunarea generala ca cheltuielile sa fie impartite la numarul de persoane. exista aceasta posibilitate?
Cota-parte indiviza a fiecarui apartament dintr-un condominiu, se calculeaza in functie de suprafata fiecarui apartament din totalul suprafetelor apartamentelor. Nu este gresit ca repartizarea sa se faca si in functie de suprafata fiecarui apartament.