avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... inregistrarea certificatului de casatorie din spania ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

inregistrarea certificatului de casatorie din spania in romania

m-ar interesa daca este obligatoriu sa-mi inregistrez certificatul de casatorie din Spania in Romania,mentionez ca m-am casatorit cu cetatean spaniol,la autoritatile spaniole,locuiesc in Spania,dar in acelasi timp am domiciliul si in Romania deoarece am casa si aici.multumesc.
Cel mai recent răspuns: fotini06 , utilizator 12:42, 9 Octombrie 2012
Nu este obligatoriu.

Este obligatoriu ca in termen de 6 luni de la data casatoriei sa faceti inscrierea la ambasada/consulat sau transcrierea in tara, la Starea Civila de la locul de domiciliu.

Pe langa faptul ca depasirea termenului va aduce in tara o amenda intre 100 si 200 de lei iar la consulat tariful inscrierii creste mult, apar complicatii ulterioare (un exemplu ar fi inregistrarea copilului/copiilor dvs. in registrele romanesti).

Inregistrarea casatoriei la ambasada o puteti face personal, aveti aici actele:
[ link extern ]

In tara o puteti face personal la locul de domiciliu sau prin imputernicit cu procura speciala, procedura este aceasta:
[ link extern ]

Daca mai aveti intrebari sau neclaritati, reveniti.

va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvstra.o zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)