avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru recuperare pensie intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru recuperare pensie intretinere

"Solutie: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită, în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică astăzi.."

Ce inseamna..mai concret?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 21:21, 10 Octombrie 2012
Inseamna ca sentinta respectiva urmeaza a fi pusa in executare. Titularul dreptului de creanta a solicitat investirea cu formula executorie pentru ca sentinta sa fie pusa in executare si sumele restante (banuiesc pensia de intretinere) sa fie recuperata.

Inseamna o perioada de somatii, popriri etc. respectiv orice forma de executare silita pana la recuperarea deitului restant.
Eu sunt creditoarea si incerc recuperarea pensiei alimentare a copilului meu.
Multumesc.
Din momentul acesta mergeti la un executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta. El va va indica ce anume trebuie facut si care este modalitatea prin care va va recupera pensia de intretinere
Multumesc pentru raspuns.
Demersurile au fost facute de la inceput printr-un birou de executari judecatoresti.
Acum asteptam comunicarile instantelor si dupa aceea cu siguranta cei de la BEJ stiu ce au de facut.
Cam in cat timp comunica judecatoriile catre BEJ solutiile cererilor de executare silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se judeca contestatia? AlexStoica AlexStoica Incuviintarea executarii silite a fost data de judecatoria sector 5. Contestatia la executare a fost depusa la sector 4. Are vreo legatura ca in sectorul 4 ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare pensie alimentara AlexStoica AlexStoica Instanta de apel a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentara in suma fixa, incepand cu ianuarie 2011 si pana la majorat. Debitorul nu a platit deloc ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)