avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara

Am facut o achizitie cu taxare inversa de tva, plata am facut-o integral in 28 septembrie iar factura a ajuns impreuna cu aparatul abia astazi in 8 oct. Fiindca am inteles ca declaratia catre Fisc trebuia facuta pina in 5 a lunii urmatoare am sunat sa se faca factura pe octombrie si nu pe septembrie, ca sa putem depune la timp declaratia, luna viitoare pina in 5. Din pacate factura primita azi este pe 28 septembrie cind s-au virat defapt si banii, deci exact de ce ma temeam, prea tirziu pentru depunerea declaratiei pina in 5. Ei spun ca nu mai pot schimba factura, fiind deja a fost inregistrata la ei, cu toate ca au promis initial ca nu e nici o problema s-o faca pe octombrie, cind va ajunge odata cu livrarea aparatului. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa mai fac in aceasta situatie, ce se va putea intimpla/ amenda?? si cui sa ma adresez pentru a putea depune totusi declaratia pentru TVA. Cred ca e vorba de trecere de la plata trimestriala la plata lunara a TVA.
Multumesc anticipat de ajutor
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
enaf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela_99 , utilizator 16:21, 9 Octombrie 2012
Declaratia 0390 privind achizitiile intracomunitare are termen de depunere 25 ale lunii urmatoare nasterii exigibilitatii TVA.Deci daca factura are data de 28.09,aveti timp pana pe 25.10.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Factura intirziata enaf enaf Ce se mai poate face, daca factura pentru o achizitie intracomunitara facuta pe septembrie a sosit, odata cu livrarea, prea tirziu pentru a putea depune ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit / intracomunitar platitor tva? oanavoicu oanavoicu Sunt PFA de la 1 mai 2009 cu norma de venit pina la 31 decembrie 2010. Am lucrat la o firma privata pina la 25 august 2010, platit si cu salariu pe cartea de ... (vezi toată discuția)