avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am un apartament proprietate personala, vreau sa ma casatoresc, in cazul in care eu decedez, sotul supravietuitor mosteneste din bunul meu propriu dobandit inainte de casatori? Am doi copii din prima casatorie, iar apartamentul este exclusiv pe numele meu. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Radu Marca , Avocat 22:15, 8 Octombrie 2012
da. Sotia are dreptul la 1/4 din averea ramasa dupa deces indiferent cu ce clasa de mostenitori vine in concurs, in speta cu descendentii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire terenuri fergus1 fergus1 1. Din ce clasa de mostenire si ce grad de rudenie este sotul/sotia persoanei decedate? 2. Dupa decesul tatalui, prin certificatul de mostenire, fiica (fara ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Moștenire. după decesul soției, soțul moștenește ceva din apartamentul ... Mariamea Mariamea După decesul soției, soțul moștenește ceva din apartamentul soției, având în vedere ca acesta era integral al soției dinainte de căsătorie? Dacă ... (vezi toată discuția)