avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu, ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu, ore suplimentare

Buna ziua, v-as ruga sa-mi oferiti putin ajutor in urmatoarea problema: daca am efectuat ore suplimentare si in perioada pana cand ar trebui sa le efectuez (60 zile calendaristice de la pontarea acestora) vreau sa-mi iau concediu si nu zilele de recuperare, am voie? Mai clar, daca am si ore suplimentare si CO, am optiunea sa aleg, sau neaparat eliminate orele suplimentare si apoi CO?

Cu multumiri anticipat
Cel mai recent răspuns: omiduta7477 , utilizator 11:53, 9 Octombrie 2012
Bineinteles ca aveti voie, insa depinde si de programarea zilelor de CO in cadrul societatii unde lucrati.

Codul muncii:
Art. 148. - (1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.
Parerea mea este ca mai intai luati-va zilele de recuperare pentru munca suplimentara efectuata si apoi sa intrati in CO.
Multumesc pentru pareri. Ideea era, in eventualitatea unui control de la ITM cum vor interpreta aceaata - adica figurez cu ore suplimentare ,dar nu le-am luat, mi-am luat CO si apoi poate acele ore apar la plata. Nu vrea usa creez probleme la servici, ma iales ca sunt extrem de corecti angajatorii si sa stiu cum trebuie legal facuta treaba. Sa nu apar cu OS, eu imi iau CO, depasesc acel termeen de 60 zile calendaristice sa recuperez OS si cei de la contabilitate la baga la plata.
In cazul unui control al ITM-ului , angajatorul se poate justifica ca nu s-a putut compensa munca suplimentara cu timp liber corespunzator intrucat ati intrat in CO , precum si cu faptul ca era necesara prezenta dvs la locul de munca.
In acest conditii, munca suplimentara se va plati cu un psor la salariu care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Concediul cand l-am avut ptogramat, l-am efectuat, 8 zile, insa din cand i ncand, am mai avut nevoie de una zi, doua zile. Si am avut si ore suplimentare intre timp, si am luat 1 zi concediu, insa nu am luat recuperarile si vor trebui introduse la plata. Poate spune ITM-ul, dar de ce nu v-ati luat o zi recuperare si v-ati luat CO?

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Probleme urgente cu concediul BadoiAndreea BadoiAndreea Buna ziua, am sa va detaliez problema mea in speranta ca cineva ma va putea ajuta. Lucrez de la ora 09 la ora 21, o zi da - una nu. Colega mea are acelasi ... (vezi toată discuția)
Concediu anul anterior Mihai_Iulian Mihai_Iulian Buna ziua, Anul trecut prin noiembrie-decembrie am fost anuntati sa ne luam concediul \\" pe foaie\\" si sa venim la munca, pentru ca la momentul acela din ... (vezi toată discuția)