avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa judiciara de timbru judecatoria sector 4
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa judiciara de timbru judecatoria sector 4

Am o nelamurire cu privire la plata taxei judiciare de timbru.
Pe site-ul judecatorie apare ca : Taxele judiciare de timbru se virează pe bază de ordin de plata pentru trezoreria statului (OPT) sau se depun în numerar de către plătitori, în contul de venituri al bugetului de stat 20.07.01.03 „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru„ deschis pe codul de identificare fiscală al Trezoreriei Statului 8609468.

La registratura judecatorie sectorului 4 e un afis in care se mentioneaza ca taxa judiciara de timbru se plateste in contul: RO48TREZ70421070203XXXXX Cod fiscal 4316422 Primăria Sector 4 Numai agentiile din sectorul 4 si agentia Victoria.

Astazi am sunat la judecatorie si mi s-a spus ca pot plati direct aceasta taxa la posta mentionand doar urmatoarele: taxa judiciara de timbru, beneficiar- Primaria Sector 4. Am vazut si un anunt pe site-ul lor ca de la 1 august 2012 se poate plati la posta.

Pana la urma cum procedez? Nu vreau sa platesc o caruta de bani aiurea in alt cont decat cel care trebuie.

Si inca ceva: unde se depune chitanta de plata a taxei judiciare de timbru? La registratura sau la arhiva?

Multumesc frumos

P.S.: la cererea de chemare in judecata trebuie sa mai atasez si timbru judiciar in valoare de 5 lei, nu?
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
doru6, utilizator
Cel mai recent răspuns: doru6 , utilizator 12:49, 9 Octombrie 2012
TJT o puteti plati si la posta, daca acea Primarie a fost de acord cu depunerea si primirea unor sume de bani si prin intermediul postei. Atentie ! Contul in care varsati banii sa fie cel corect.
Chitanta o veti depune la registratura instantei sau la arhiva instantei ( daca nu exista registratura ), atasata la un inscris in care sa faceti referire la dosarul dvs. si in care sa precizati seria si nr. chitantei, precum si suma platita.
muraruelena a scris:
TJT o puteti plati si la posta, daca acea Primarie a fost de acord cu depunerea si primirea unor sume de bani si prin intermediul postei. Atentie ! Contul in care varsati banii sa fie cel corect.

Mie doamna de la judecatorie mi-a spus la telefon ca nu trebuie sa scriu decat Primaria sector 4 si taxa judiciara timbru, fara cont, nimic altceva.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tribunalul bucuresti/ unde taxa de timbru ? calin_andrei calin_andrei Salut, Dosarul este la Tribunalul Bucuresti, reclamanta are sediul in alt oras; unde pot sa platesc taxa de timbru in Bucuresti? La ceva taxe locale? Si ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru mioara54 mioara54 Buna ziua,am o intrebare si va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns.Subsemnata sint din Bucuresti si trebuie sa platesc o taxa judiciara de timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru magyari magyari Ma poate ajuta cineva cu datele contului in care se poate achita taxa pentru un dosar de insolventa, aflat pe rolul Tribunalului Bihor ? Exista un site sau ... (vezi toată discuția)