avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.As dori sa stiu care este procedura unui divort.Am angajat un avocat am inaintat cerea de divort in instanta,insa am inteles ca ar trebui sa mergem si la un mediator inainte altfel o sa luam amenda.Din cate stiu eu rolul mediatorului este atunci cand ambele parti sunt de comun acord cu privire la tot,nu mai ca eu si cu sotul meu nu sunt de comun acord cu nimic.Vreau sa stiu cat de important este mediatorul si ce trebuie sa fac.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:25, 9 Octombrie 2012
Nu aveti obligatia de a merge la niciun mediator. Medierea va fi obligatorie de-abia de anul viitor.
Multumesc frumos!......Cate sanse de castig am pentru a beneficia de o pensie alimentara normala?El are pe cartea de munca salariu minim pe economie,pana acum dupa socotelile lui mi-a dat doar 200 ron pentru amandoi copii pe luna.Venitul lui este mult mai mare,este sofer de tir si este platit la cursa,care sunt legile prin care pot obtine o pensie mai mare?Din informatiile mele stiu ca pot cere ..% din venitul lui ci nu din salariu.Ce-mi trebuie mai exact ca sa pot obtine ce-mi doresc?
Puteti cere ca pensia sa va fie stabilita in procent, insa nu se va lua in calcul si diurna care se adauga salariului, aia are alta destinatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.fostul sot este sofer pe tir extern dar îmi spune ... viorica07 viorica07 Bună ziua.Fostul sot este sofer pe tir extern dar îmi spune ca dacă l-am dat în judecata ptr majorarea pensiei alimentare ptr 2 minori ,nu voi obține ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters208251 ContSters208251 Nu am mai primit pensie alimentara din 2011. Ce trebuie sa fac? Din septembrie 2011 nu a mai lucrat si de cateva luni este din nou angajat. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in instanta andreiionel andreiionel Sotia vrea sa divorteze de comun acord in instanta. dupa noul cod civil exista un model de cerere de divor de comun acord? eu vreau ... (vezi toată discuția)