avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Am platit taxa auto in 2008 la um bmw 316 non euro.Mai am sanse sa-mi iau bani inapoi?
Cel mai recent răspuns: constantin pricope , utilizator 20:47, 11 Octombrie 2012
Da aveti sanse de castig. In momentul de fata toate cererile de recuperare a taxei platita din 2007 incoace, se admit de instantele de judecata.
alinaborza a scris:

Da aveti sanse de castig. In momentul de fata toate cererile de recuperare a taxei platita din 2007 incoace, se admit de instantele de judecata.

Avand in vedere recentele modificari legislative, nu se poate recupera taxa auto direct de la Administratia Financiara?
Pentru masinile second cumparate din afara, taxa se recupereaza numai printr-un proces in instanta. Modificarile legislative nu sunt noi, sunt din ianuarie 2012, cand a fost suspendat doar un articol din lege care impunea obligatia de a plati taxa pentru masini second din Romania, inmatriculate in tara inainte de 2007.Prin legea de ieri, doar s-a aprobat acea ordonanta de urgenta din ianuarie, fara a aduce alte modificari.
Multumesc pentru clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto de poluare nikku_suteu nikku_suteu Daca platesc taxa auto care ma costa in jur de 14400 RON pot sa o recuperez intr-un final? potrivit unor informatii de la biroul ''contencios' sau nu mai retin ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de prima inmatriculare rabusanuraluca rabusanuraluca Buna ziua va rog frumos sa-mi spuneti, in vederea evitarii unor cheltuieli inutile, daca sunt sau nu indreptatita sa actionez statul in judecata pentru ... (vezi toată discuția)
Fara taxa auto? alcs_alx alcs_alx Informatii vagi despre taxa auto am tot gasit, dar nimic concret care sa-mi spuna se plateste sau nu. Din cate am inteles a fost suspendata pana in ... (vezi toată discuția)