ralucaSibiu a scris:
Mai am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Pentru prima saptamana de lucru nu am primit banii, seful ne-a zis ca ii opreste drept garantie si ii vom primi in momentul cand vom inceta activitatea in cadrul agentiei. Vreau sa stiu daca este legal sa se faca asa ceva, pentru ca eu nu am primit garantia nici pana acum.
1. Orice garantie se opreste in baza unui contract scris. In acest sens, se exprima si art.11 alin.1 din Legea nr.22/1969
2. Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Societatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
3. In acest sens, adresati-va ITM-ului sau formulati o actiune in instanta impotriva angajatorului.